28 Листопада 2018
Новини

Чого чекати навчальним закладам після введення воєнного стану?

Чого чекати навчальним закладам після введення воєнного стану?

Лілія Гриневич – Глава Міністерства освіти і науки України, повідомила, як працюватимуть навчальні заклади після введення воєнного стану в країні. Так, чиновниця заявила, що графік роботи може змінитися, якщо військові адміністрації скористаються своїм становищем.

Окрім того, вона запевнила, що влада зробить все для того, щоб у освітніх закладах була посилена охорона. Відтак закликала працівників освітніх установ і батьків учнів зберігати спокій.

«Сьогодні, і ми сподіваємося, що в подальшому, ніяких змін в роботі навчальних закладів не передбачається. Це, зокрема, стосується роботи закладів, розташованих на території десяти областей, де введено воєнний стан. Про будь-які зміни, якщо вони трапляться, ми будемо обов'язково оперативно інформувати», – підкреслила міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які зміни відбудуться в тих областях України, де введено воєнний стан

Воєнний стан

Гриневич розповіла, що кожному директору потрібно перш за все зберігати спокій, а не панікувати через військовий режим. Також Гриневич сказала, що графік роботи вищезазначених закладів найближчим часом не зміниться.

«Хочу ще раз підкреслити, що будь-які зміни можливі тільки тоді, коли цього вимагатиме захист країни і, перш за все, безпека наших дітей. У разі змін батьки, вчителі та інші зацікавлені особи відразу отримають всю необхідну інформацію», – підсумувала Гриневич.

Проте розклад роботи може бути змінено, якщо в регіонах заснують військові адміністрації. Вони можуть не тільки встановлювати посилений режим охорони, але ще і робити прямий вплив на кадрову політику. Також вони уповноважені вводити комендантську годину, про який повинні заздалегідь повідомити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині закривають школи на карантин через спалах грипу та ГРВІ 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему