28 Листопада 2018
Новини

Рубль падає, а третина росіян вірило, що країну чекає успіх

Рубль падає, а третина росіян вірило, що країну чекає успіх

Третина росіян вірить, що життя в країні у найближчі п'ять років зміниться на краще. Такі дані наведені в дослідженні холдингу «Ромир».

Ще 41% вважає, що змін чекати не варто.

«Більше третини росіян (35%) вважає, що життя російського суспільства в найближчі п'ять років зміниться в кращу сторону, причому 7% з них заявили про це з абсолютною впевненістю. Прихильників песимістичних поглядів на порядок менше – 24%», – наводяться дані опитування.

Згідно з дослідженням, частіше в позитивні зміни вірять росіяни у віці від 18 до 24 років (40%).

«Серед росіян старше 60 років в позитивні зміни вірить лише кожен четвертий (25%)», – відзначають в «Ромир».

Крім того, на питання про те, як зміниться їхнє особисте життя, 43% респондентів заявили про очікування змін на краще. Серед молоді позитивним настроєм відзначилися 72%.

42% опитаних не чекають змін.

«Страшенним песимістами себе показали лише 15% росіян», – додається в дослідженні.

Загальноросійський дослідження проводилося в жовтні 2018 року. Тоді ще не знали, що російський рубль, в зв’язку з ситуацією у Азовському морі, 26 листопада значно подешевшає. Ймовірно зараз результати опитування змнилися б.У опитуванні взяли участь 1,5 тис. осіб старше 18 років з усіх типів населених пунктів і всіх федеральних округів РФ.

До слова, починаючи з 2012 року експерти складають рейтинг найщасливіших країн світу. Вони аналізують рівень життя в більш ніж 150 країнах, з огляду на такі чинники, як ВВП на душу населення, соціальна підтримка громадян державою, тривалість життя і ставлення до корупції.

Цікаво, що у 2018 році Росія з минулого року опустилася з 49-го на 59-е місце. Україна в цьому списку опустилася на 138-у позицію (у 2017 році Україна стояла на 132-й сходинці).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коротко і зрозуміло: Трапм прокоментував ситуацію в Україні (відео)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему