28 Листопада 2018
Новини

Які зміни відбудуться в тих областях України, де введено воєнний стан

Які зміни відбудуться в тих областях України, де введено воєнний  стан

У десяти областях України введено воєнний  стан.  Зокрема, в тих, що розташовані вздовж російського, молдавського кордону та на узбережжі Чорного та Азовського морів. 

До цього переліку входять Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька, Луганська, Донецька, Сумська, Харківська, Чернігівська, Вінницька області.

Відповідно до указу президента, воєнний стан вводиться з 9 години 28 листопада. Він триватиме 30 днів, тобто до 27 грудня.

Про те, які зміни відбудуться в тих областях, де введено воєнний  стан розповів Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада схвалила введення воєнного стану в Україні

Зокрема, в Україні не будуть створюватися нові військово-цивільні адміністрації в тих регіонах, які зачіпає закон про воєнний стан. Однак в них з'являться штаби оборони.

«Військові адміністрації не будуть створюватися. Будуть створюватися тільки штаби оборони для організації та підготовки територіальної оборони: перевірки резерву, перевірки можливостей із мобілізації, перевірки технічного стану. Буде передислокована частина військ і висунута на кордон для того, щоб відразу ж організувати ефективний захист», - пояснив Порошенко.

Частина військ буде передислокована і висунута на кордон для того, щоб відразу ж організувати ефективний захист, зазначив президент.

Він також запевнив, що повноваження президента не будуть розширені в зв'язку з введенням воєнного стану.

Щодо обмеження конституційних прав і свобод. Позиція перша - повноваження не розширюються. Президент має виняткові конституційні повноваження оборони країни в рамках статті 106 Конституції... Це пряма конституційна відповідальність президента, який повинен захистити країну", - сказав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Відпустіть дітей в школу та не скуповуйте сірники і сіль»

Нагадаємо, Верховна Рада 26 листопада прийняла закон про затвердження указу президента про введення воєнного стану в Україні. Рішення підтримали 276 народних депутатів.

Згідно з указом, який опублікований на сайті президента, військовий стан в Україні запроваджується терміном на 30 діб з 14:00 26 листопада.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна
В тему