26 Листопада 2018
Новини

Загострення на західному кордоні: кілометрові черги, масова бійка та палаючі шини у «Ягодині»

Загострення на західному кордоні: кілометрові черги, масова бійка та палаючі шини у «Ягодині»

У Волинській області, почалися сутички між власниками автомобілів на єврономерах і далекобійниками. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

«На пункті пропуску «Ягодин» сутички з бійками між бляхарами та водіями-дальнобійниками, в столичному трц якесь божевільне кинуло димову шашку, на Україну насувається сніговий циклон.

Триває засідання ООН. І тільки в Раді екстрене засідання перетворилося на буденну виставу з персональними вимогами кількох артистів погорілого театру...Боже, врозуми Україну», - написала Сарган.

А прес-секретар Державної фіскальної служби Наталія Непряхіна повідомила, що протестувальники на митниці почали палити шини.

«На «Ягодині» починаються сутички між далекобійниками і протестувальниками. Шини палять», – заявила вона. За словами Непряхіної, черга на виїзд з вантажних автомобілів – до 300, а на в'їзд – близько 50.

«Черга стрімко зростає. Вантажний – повністю заблокований. Оформлені тільки два автобуси з дітьми», – додала прес-секретар ДФС.

За інформацією ЗМІ, на пункті пропуску «Ягодин» рух перекривають близько 200 водіїв. Кожні півгодини протестувальники пропускають по 3 вантажних автомобілі, а також рейсові автобуси, екстрені служби і транспорт з маленькими дітьми. До того ж учасники акції продовжують палити шини, протестуючи проти плати за транзит авто.

Про масову бійку між протестувальниками і далекобійниками пише «Волинь.24». Незважаючи на те, що мітингувальники пропускають по три вантажівки з обох сторін кордону, один з водіїв фури вирішив проїхати без черги.

«Такі дії обурили мітингувальників. Вони почали кидати в автомобіль шини і битися, а водій вигукував з автомобіля: «Я вас всіх поріжу!» - йдеться в повідомленні.

Також, наголошується, що протягом п'яти хвилин поліція не втручалася, однак коли мітингувальники почали кидати у вантажівки гарячі шини, а вантажівка почала рухатися на людей - втрутився спецназ поліції. Водієві вантажівки вдалося вирватися і проїхати кордон, за ним поїхали і наступні п'ять вантажних автомобілів.

Нагадаємо, що на цей момент на західному кордоні України тривають акції власників автомобілів на єврономерах. Вчора, 25 листопада, протестувальників було близько півтисячі, за даними поліції, і до тисячі - за заявами самих протестувальників.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Політика
В тему

Останні матеріали