26 Листопада 2018
Новини

Субсидію грішми отримають не всі

Субсидію грішми отримають не всі

Субсидії на оплату житлово-комунальних послуг 2019 року повинні з віртуальних стати реальними: замість системи взаємозаліків Кабмін обіцяє розраховуватися з субсидіантами «живими» грошима.

Але днями стало відомо, що держдопомогу готівкою зможуть люди отримати не з 1 січня, а поступово в кілька етапів протягом року. При цьому обіцяють видати на руки не всі гроші, як планувалося спочатку, а лише суму, заощаджену на оплату ЖКП за підсумками сезону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Мінсоцполітики розтовкмачили: для отримання субсидії виписувати домочадців із житла не треба

Як роз'яснив прем'єр Гройсман, із січня стартує не монетизація, а лише підготовка і прийняття нормативних актів і відкриття особових рахунків в банках для субсидіантів. Оскільки одержувачів держдопомоги зараз понад 5 мільйонів, то до 1 травня 2019 р. обіцяють відкрити рахунки лише тим, хто звернувся за субсидією вперше (їх буде до 150 тис. осіб). З 1 травня і до кінця літа «монетизують» тих, хто отримує допомогу від держави і в неопалювальний сезон (близько 2 млн осіб). І тільки на третьому етапі, який обіцяють закінчити до 1 жовтня 2019 р., монетизація компослуг дійде до всіх, хто її потребує.

Крім того, варто врахувати, субсидії видаватимуть лише на ті послуги, що вписуються в рамки соцнорм: гаряча вода – 1,6 куб. м на місяць, опалення – 4,5 куб. м газу на місяць на кв. м площі тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В результаті монетизації субсидій окремі сім’ї отримають більш як 4000 гривень

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: економіка, Україна
В тему