26 Листопада 2018
Новини

Із грудня водіїв штрафуватимуть по-новому

Із грудня водіїв штрафуватимуть по-новому

До українських водіїв повертаються «листи щастя» за порушення Правил дорожнього руху. 17 грудня запрацює держстандарт, який регулює систему відеофіксації.

По всій країні можуть бути встановлені близько 4000 приладів, які можна буде розміщувати на стовпах, мостах і навіть автомобілях.

Автоматично реєструватися фіксаторами будуть перевищення швидкості, проїзд на червоне світло світлофора, виїзд на зустрічні смуги, тротуари і пішохідні доріжки.

Щоб уникнути проблем із тим, кому виписувати штраф (водієві чи власникові авто), Кабмін затвердив правила роботи реєстру «належних користувачів». У цю базу даних власник буде вносити дані про людей, яким він передав у тимчасове користування свій автомобіль. Для цього господар транспортного засобу повинен заповнити заяву на сайті МВС. Там потрібно вказати паспортні дані нового користувача авто, його ідентифікаційний код, адресу проживання, електронну пошту та мобільний телефон, а також марку та державний номер своєї машини. Вказувати в заяві необхідно і термін, на який водієві надається статус належного користувача. Буде суворе обмеження: один автомобіль – один відповідальний водій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Камери відеоспостереження мають налякати водіїв-порушників

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему