23 Листопада 2018
Новини

Порошенко розказав, куди подіне мільярд з держбюджету

Порошенко розказав, куди подіне мільярд з держбюджету

Українці активно обговорюють затвердження головного фінансового документу, згідно з яким країна житиме весь наступний рік.

Крім основних пунктів, найбільше запитань виникло через виділення Порошенку мільярда гривень з держбюджету. Відповідно до проекту, буде передбачена окрема стаття видатків за лінією Міністерства освіти і науки України. Назва статті видатків буде звучати так: «Фонд Президента України з підтримки освітніх та наукових програм для молоді».

Як стало відомо, Президент пообіцяв спрямувати ці кошти з новоствореного фонду на підвищення стипендій для студентів та на гранти для вчених.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна з бюджетом: о 6 ранку народився головний фінансовий документ країни

Про це Порошенко повідомив 23 листопада під час зустрічі зі студентами Київського національного торговельно-економічного університету.

Президент зазначив, що фонд «надзвичайно важливий створений для освітянських потреб».

«Там, де є угоди з іноземними університетами – допоможемо зі стипендіями тим студентам, які є відмінниками і виїжджають, щоб навчатись закордоном, але обов’язково повернутися до України. Будуть через абсолютно прозору модель виділені гранти», - сказав він та додав, що невдовзі буде обрано керівника фонду.

Нагадаємо, сьогодні  Верховна Рада прийняла законопроект №9084 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України», який разом з правками до Податкового кодексу входить у так званий «бюджетний пакет».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика
В тему

Останні матеріали