22 Листопада 2018
Новини

В результаті монетизації субсидій окремі сім’ї отримають більш як 4000 гривень

В результаті монетизації субсидій окремі сім’ї отримають більш як 4000 гривень

З наступного року в Україні стартує монетизація субсидій: за зекономлене тепло людям на руки даватимуть гроші.

В результаті монетизації субсидій, яка в Україні почнеться у 2019 році, окремі сім’ї отримають понад чотири тисячі гривень, порахували журналісти «Оглядача».  За їхніми підрахунками, якщо домогосподарство споживатиме теплової енергії менше від норми, то за підсумками опалювального сезону цілком може отримати реальні гроші. І для окремих сімей ця сума перевищить 4000 грн.

В відділ економіки інтернет-видання «Оглядач» підрахували, що коли сім’я, до прикладу, проживає у Києві, в квартирі площею 70 «квадратів», і місячний дохід родини становить 10 000 гривень, то, завдяки економії впродовж опалювального сезону, це домогосподарство може отримати 4392 гривні.

При розрахунках було враховане можливе підвищення тарифів на гарячу воду і опалення приблизно на 20%.

Отже, в разі якщо кожного місяця економія на субсидії становитиме близько семиста гривень. В підсумку за опалювальний сезон сім’я отримає понад 4000 гривень. Старт монетизації субсидій в Україні запланований на 1 січня прийдешнього року. Із цього дня Мінсоцполітики буде зобов’язане оформлювати так звану «комунальну знижку» на особисті рахунки власників житла.

Якщо ви оформили субсидію поточного року, то отримуватимете субсидію за діючою схемою. Повноцінно монетизація повинна запрацювати до початку наступного опалювального сезону.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: економіка, Україна
В тему