22 Листопада 2018
Новини

Луцька міська рада - найвідкритіша у наданні публічної інформації в Україні

Луцька міська рада - найвідкритіша у наданні публічної інформації в Україні

Луцька міська рада - найкраща серед обласних центрів у забезпеченні права на доступ до публічної інформації.

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи Луцької міської ради.

Днями начальник загального відділу міськради Надія Бортнік та головний спеціаліст Ірина Нагурна взяли участь у круглому столі «Отримання публічної інформації – місія (не) можлива», організованому центром політичних студій та аналітики «Ейдос» у Києві.

З серпня по листопад цього року Центр «Ейдос» здійснив моніторинг забезпечення «права знати» органами місцевого самоврядування. Під відбірку потрапили 24 міські ради обласних центрів. Дослідження ґрунтувалися на Методології оцінки рівня забезпечення доступу до публічної інформації суб’єктами владних повноважень, яка у 2016 році була розроблена громадськими експертами спільно з представниками Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Луцька міська рада посіла першість серед міських рад обласних центрів та має найвищий рівень відкритості у наданні публічної інформації у відповідь на запити – 100%. Аналогічний рівень у Сумської міської ради. Загалом лише ці дві міські ради досягли високого рівня у рейтингу.

Луцька міська рада, центр «Ейдос»

Начальник загального відділу міської ради Надія Бортнік подякувала усім, хто працював над дослідженням рейтингу рівня забезпечення доступу до публічної інформації міськими радами. За її словами, такі рейтинги стимулюють досягати кращих результатів.

«Міська рада продовжує працювати над вдосконаленням публічності», – зазначила вона.

Центр «Ейдос»

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему

Останні матеріали