22 Листопада 2018
Новини

Раптова кончина головного ГРУшника у Росії: «прибрали» після проколу зі Скрипалями?

Раптова кончина головного ГРУшника у Росії: «прибрали» після проколу зі Скрипалями?

У РФ несподівано помер начальник ГРУ Ігор Коробов. Про передчасну кончину начальника Головного управління Генерального штабу Збройних сил РФ (ГРУ) генерал-полковника Коробова написав «Інтерфакс», пославшись на Міноборони Росії.

Головному розвіднику країни-агресора на момент смерті було 62 роки. Офіційна причина відходу в небуття – «важка і тривала хвороба».

Ігор Коробов служив у Збройних силах Російської Федерації з 1973 року. У 1985-му прийшов у військову розвідку, а в 2016-му відбулося його призначення на посаду начальника ГРУ.

Коробов очолив російське розвідуваьне відомство після смерті попереднього начальника Ігоря Сергуня. За офіційною версією, Сергунь помер у себе вдома в Підмосков'ї від серцевого нападу 3 січня 2016 року; за даними американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, його смерть настала іншого дня і в Лівані.

У 2018 році ГРУ опинилося в центрі низки скандалів, найгучнішим з яких було отруєння у Великій Британії колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. Британська влада звинуватила у замаху на життя Скрипалів імовірних офіцерів ГРУ Олександра Петрова і Руслана Боширова.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Світ
В тему

Останні матеріали