20 Листопада 2018
Новини

Російський чиновник вирішив проблему закриття шкіл: «Нехай про дитину думає її батько»

Російський чиновник вирішив проблему закриття шкіл: «Нехай про дитину думає її батько»

Губернатор Карелії (Російська федерація) Артур Парфенчиков, переписуючись з місцевою мешканкою Анною Власовою «ВКонтакте», під постом з приводу закриття дитсадків, заявив, що звертатися до нього за допомогою – «марно». У своєму коментарі чиновник написав, що про дітей Власової «повинен думати їхній батько», – пише «znak».

Сварка розпалилася через те, що молодій мамі у вересні потрібно було виходити на роботу, проте залишити двох дітей було ні з ким – незадовго до цього в її селищі Суоекі закрили школу і дитячий садочок.

Скріншоти своєї переписки з Парфенчиковим Власова опублікувала на своїй сторінці в соцмережі. А от на сторінці губернатора переписку вже видалили.

Глава Карелії і Анна Власова спілкувалися ще 3 вересня. Тоді Парфенчиков опублікував пост «ВКонтакте» про відкриття нової школи в селі Ледмозеро. У коментарях під постом Анна Власова написала: «У кого-то открывается, а вы лучше напишите, сколько закрыли школ и детских садов по районам Карелии!». На гнівне повідомлення Власової губернатор Карелії не менше різко заявив «закрывали и будем закрывать школы с двумя-пятью учениками».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Куди по помитому!»: строга прибиральниця привчила росіян ходити в магазині в шкарпетках (відео) 

Подальша листування глави регіону Парфенчікова і Власової вже видалені, проте у жінки збереглися скріншоти, які вона опублікувала. «Вы хотите предложить открыть ясли для одного ребенка до трех лет? Так у нас в Петрозаводске даже такого нет. Сидите до трех лет, договаривайтесь с бабушками, нанимайте няню. Как все поступают. Но хватит уже этих «комментариев». Вам не надоело? Исполнится ребенку три года, возите его в Суоеки», – написав Артур Парфенчіков пані Власовій.

Відзначимо, що від Найстеньярві, де живе Власова, до Суоекі, куди запропонував возити дітей в садок губернатор, більше 35 кілометрів. «Вы не даете деревням жить, вы только все закрываете! Люди от безысходности бегут в города! Вы своих трехлетних внуков отправили бы за 25 километров? До трех лет сидела бы с ребенком дома, но на 57 рублей (пособия в день, – авт..), извините, не проживешь! К вам обращаться больше не стоит никогда! Бесполезно!» – відповіла Власова губернатору Карелії. З тим, що звертатися за допомогою до Парфенчікова «марно», погодився і сам губернатор. «Пусть о вашем ребенке думает его отец», – підсумував глава Карелії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії школярі запустили ризикований флешмоб: «Путин – вор» (відео)

Росія чиновники

А у вівторок 20 листопада чиновник роз’яснив цю ситуацію на радіостанції «Говорить Москва»:

«Я за свои слова в последнем обращении к Анне извинился. Думал, наш конфликт исчерпан 4 сентября. С 4 сентября мы не общались. Моя страница для Анны по-прежнему открыта. Никаких черных списков нет для нее. Это был минутный эмоциональный срыв. Я себя не оправдываю. Но я тоже человек», – пояснив він, пише «lenta.ru».

До речі, буквально на минулому тижні Артур Парфенчиков знову різко висловився на тему малокомплектних шкіл, відзначають «Відкриті медіа». Губернатор Карелії заявив, що в школах з невеликою кількістю учнів «діти виростають у штучних аутистів», тому що «сидять по одному в класі». «Йому (учневі малокомплектної школи, – авт..) ні з ким побитися на перерві». Йому дружити ні з ким: у нього немає шкільного друга. Ось в чому проблема! Дитина в школі отримує не тільки програму знань, вона отримує навички соціального спілкування», – заявив губернатор, пише місцеве видання «Руна».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Політика
В тему