16 Листопада 2018
Новини

У Луцьку нагородили тих, хто «плекає землю» (фото)

У Луцьку нагородили тих, хто «плекає землю» (фото)

У Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка  відбулися урочистості з нагоди Дня працівників сільського господарства.

Директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко зауважив, що цього року вдалося зібрати 1 мільйон 200 тисяч тонн зерна.

«Це найбільше за всю історію Волинської області. Є такі показники, які говорять про те, що є ще перспектива розвитку. Майже вдвічі збільшилося виробництво кукурудзи. Аграрії сьогодні мають врожаї в межах 80 центнерів врожаїв зернових, 100  - кукурудзи, 800 – цукрових буряків. Ці цифри говорять про те, що ми завдяки ресурсному потенціалу, новим технологіям і погоднім умовам, можемо мати такі хороші результати. Маємо сто мільйонів експорту сільськогосподарської продукції від волинських аграріїв в 50 країн світу. Сальдо позитивне. Плюс майже 60 мільйонів гривень. Це говорить про те, що по-тихеньку завойовуємо світові ринки. Розвиваємося», - зауважив посадовець.

З вітальним словом перед присутніми виступив голова Волинської ОДА Олександр Савченко. Він зауважив, що аграрії не просто працюють на землі, а плекають її.

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко

«Плекати землю – це цілодобова робота. Якщо людина відає життя землі, то це назавжди! Дуже рідко люди кидають роботу на землі, бо вона йому набридла. Мабуть у світі немає більше нації, яка б любила землю так, як її любимо ми. На нас не раз нападали. І ці війни були переважно через наші родючі грунти. І сьогодні йде битва і боротьба за землю. Для мене це дуже болюче питання. Я ненавиджу рейдерство. Ненавиджу не трудові відносини над землею між двома господарями. Я з цим борюся і гордий з того, що на Волині практично не існує елементів рейдерства. Були певні прояви. Але ми їх виявили і присікли», - наголосив керівник області.

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко фото 1

Також він побажав фермерам та працівникам галузі сільського господарства здоров'я, успіхів у їх непростій справі, плідних результатів діяльності.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт теж долучився до вітань.

«Україна є в першу чергу сільськогосподарською країною. Так було, так є і так буде. Тому. Що так закладено природою та нашими традиціями, батьками, що хліб у нас є символом святого. Обжинки – це підведення підсумків. Робота на землі  - це висока честь. Сьогодні саме завдяки сільському господарству Україна рухається вперед. Ми долаємо труднощі. Наповнюємо бюджет. Минулого року Україна продала сільгосппродукції на 18 мільярдів доларів. Ми продаємо нашу продукцію в 160 країн. Це показник високо рівня та високої якості», - звернувся до присутніх посадовець та подякував кожному працівнику, який трудиться на землі, вирощує хліб, розвиває тваринництво, займається рослинництвом за їхній внесок у розвиток галузі.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт

Грамотами та подяками відзначили людей, які зробили вагомий вклад у розвиток сільськогосподарської галузі Волині.

Завершилося дійство святковим концертом.

До, слова на Театральній площі Луцька організували ярмарку-продаж сільгосппродукції від волинських виробників, а також представили новинки сільгосптехніки.

Посадовці у Луцьку

Олександр Савченко та Григорій Пустовіт

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко фото 2

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко фото 3

Концерт у Волинському обласному драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка

Концерт у Волинському обласному драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка фото 1

Концерт у Волинському обласному драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка фото 2

Ярмарка-продаж сільгосппродукції у Луцьку

Ярмарка-продаж сільгосппродукції у Луцьку фото 1

Ярмарка-продаж сільгосппродукції у Луцьку фото 2

Ярмарка-продаж сільгосппродукції у Луцьку фото 3

Ярмарка-продаж сільгосппродукції у Луцьку фото 4

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Фото
В тему