12 Листопада 2018
Новини

УПЦ КП не розглядає питання про перенесення Різдва

УПЦ КП не розглядає питання про перенесення Різдва

В Українській православній церкві Київського патріархату заявили, що Єдина помісна церква не розглядає питання про перенесення Різдва з 7 січня на 25 грудня.

Про це повідомив прес-секретар УПЦ КП архієпископ Євстратій (Зоря).

За його словами, поширення інформації про те, що в зв'язку наданням Томосу Українська православна церква переходить на «новий стиль» – є інформаційною провокацією з московськими корінням. Це інформаційна диверсія, яка напередодні важливих подій повинна посіяти суперечки і недовіру серед православних в Україні.

«Засоби масової російської пропаганди без приведення найменших доказів або посилань подають у стрічці свої «новин» як «факт», що єдина Помісна УПЦ нібито буде використовувати новий стиль церковного календаря.

Цілком офіційно хочу повідомити, що питання переходу на новий календар не піднімається І НЕ РОЗГЛЯДАЄТЬСЯ в процесі об'єднання і в зв'язку з наданням Томосу. Кожна автокефальна Церква самостійно вирішує календарне питання і ніяких розпоряджень або вимог щодо цього в Томос, які надавалися Вселенським Патріархатом в ХХ ст., не встановлювалося», – написав Зоря у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томос для України: якою мовою будуть проводити богослужіння в церквах

Глава Інформаційного управління Київської Патріархії нагадав, що в минулому році законом України від 25 грудня визнали святковим днем, і всі, хто бажає святкувати цей день у відповідності зі своїми переконаннями – мають можливість робити це і зараз, питання Томосу і автокефалії з цим ніяк не пов'язано.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему