12 Листопада 2018
Новини

«Бандерівців» не пустили до Польщі на Марш незалежності (фото)

«Бандерівців» не пустили до Польщі на Марш незалежності (фото)

Учора, 11 листопада, Польща відзначала 100-річчя відновлення незалежності. Уже традиційно, цього дня відбувся багатотисячний Марш незалежності, який збирає націоналістів зі всієї Європи.   

Примітно, що вперше цього року Марш спільно організувала польська влада та польські націоналістичні організації.

Проте, як зазначають численні польські та українські ЗМІ, польська влада заявила, що напередодні святкування відновлення 100-річчя незалежності не пустила в країну «неофашистів та прихильників ідеології Степана Бандери"».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі на місцевих виборах голосують... за українців

За словами речника міністра-координатора спецслужб Станіслава Жарина, Агентство внутрішньої безпеки передало прикордонникам дані 400 активістів, які були учасниками ультраправих та неофашистських угруповань, а також організацій, які «прославляють ідеологію Степана Бандери». «Серед тих, кого не допустили в Польщу, були громадяни Швеції та Росії», - сказав Жарин.

Загалом, за оцінками польської поліції, у цьогорічному Марші взяли участь понад 250 тисяч людей. Серед них, крім націоналістів, були представники найвищої державної влади з президентом і прем’єром на чолі, польське військо, ветерани, представники націоналістичних організацій і тисячі простих громадян.

Марш націоналістів Польща 2018

Крім того, під час параду на вулиці Варшави виїхали бронетранспортери «Rosomak», міномети «Rak» та комплекси протиповітряної оборони «Poprad».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців попереджають про провокації завтра з нагоди 100-річчя незалежності Польщі

Виступаючи під час біло-червоного маршу у Варшаві, президент Анджей Дуда заявив, що під польським прапором є місце для всіх:

«Дякую, що ви прийшли сюди заради Польщі. Дякую, що ви привезли біло-червоні прапори, що ми тут, і стоїмо саме під ними – під тими кольорами, за які проливали кров наші отці, діди і прадіди, покоління поляків, аби ми могли вільно їх нести, аби могли під ними зібратися. Під ними є місце для кожного. Це наш прапор – наш, державний, національний, біло-червоний. Ніколи не білий і вже ніколи не червоний», - зазначив Дуда.

Президент Польщі Дуда на марші 2018

Нагадаємо, перед святкування суд заборонив  польським націоналістам проводити марш до 100-річчя незалежності. Потім польський уряд та організатори націоналістичноо маршу дійшли згоди і домовились провести спільний біло-червоний марш, який матиме характер державної події.

До речі, Посольство України у Польщі попереджало українців, що 11 листопада у Варшаві радикали мають намір вчинити провокації під виглядом нібито українських націоналістів.

Марш націоналістів Польща 2018

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Фото
В тему