6 Листопада 2018
Новини

Білл Гейтс інвестує кругленьку суму у… фекалії

Білл Гейтс інвестує кругленьку суму у… фекалії

Американський підприємець і громадський діяч, філантроп, один з творців і колишній найбільший акціонер компанії Microsoft Білл Гейтс представив проект туалету, для роботи якого не потрібна вода і підключення до каналізації. Про це повідомляє BBC News.

Презентація пройшла на виставці Reinvented Toilet Expo в Китаї, де більше 20 компаній з усього світу представили інновації в області переробки відходів.

«Чесно кажучи, 10 років тому я б не подумав, що так багато дізнаюся про фекалії», – пожартував Гейтс. «І я дійсно ніколи не думав, що Мелінда (дружина Гейтса, « ред) повинна буде просити мене припинити говорити про туалети і фекалії за обіднім столом», – продовжив він.

Біл Гейтс

Як сказав Гейтс, представлені продукти націлені на революцію в санітарії:

«Це вже не питання, можемо ми винайти потрібний туалет і інші системи санітарії. Йдеться про те, наскільки швидко ця нова категорія рішень буде популяризуватися», – сказав він.

Так, для демонстрації пристрою Гейтс взяв з собою на сцену скляну банку.

«Ви можете здогадатися, що знаходиться всередині – так, ви праві – це людські фекалії», – сказав він.

Біл Гейтс

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ілон Маск не соромлячись розповів про своє дивне захоплення

Підприємець зазначив, що в такій кількості може міститися до 200 трильйонів ротавірусних клітин, 20 мільярдів бактерій Шигели і 100 тисяч яєць паразитичного хробака.

Туалет від Білла Гейтса використовує кілька видів хімікатів, щоб переробити відходи в добриво. Концепція, за словами мільярдера, майже готова, і незабаром її передадуть виробникам для тестового випуску на ринок. Пристрій розробив Фонд імені Білла Гейтса, і за сім років отримав більше 200 мільйонів доларів фінансування.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Таблоїд, Світ, Відео
В тему