31 Жовтня 2018
Новини

Волинська психолог шокувала коментарем щодо вбивства атовцем дружини: «Чорнорота жінка ляпала глупства»

Волинська психолог шокувала коментарем щодо вбивства атовцем дружини: «Чорнорота жінка ляпала глупства»

На Волині чи не більшого резонансу, ніж печальний інформаційний привід – жорстоке убивство чоловіком цивільної дружини у лісі – набули неоднозначні коментарі про цю трагічну подію з уст керівника новоствореного Центру допомоги воїнам.

Те, як цинічно жінка-психолог, очільниця новоствореного  Центру допомоги воїнам у Луцьку Олена Звєрєва прокоментувала трагічний інцидент із участю ветерана АТО, ставить під сумнів її професіоналізм. Висловлюючись про убиту власним цивільним чоловіком жінку, пані психолог дозволила собі такі слова, як «чорнорота» і «глупа».

Про убивство атовцем цивільної дружини, яке сталося минулої суботи, 27 жовтня, повідомила усе та ж Звєрєва у своєму «Фейсбуку». Під час збору грибів ветеран АТО зарізав співмешканку – розлючений її словами, увігнав цивільній дружині ножа у горло. Зі слів психолога, яка виїздила у складі спецгрупи на місце кривавої події, загибла зробила чоловікові зауваження, за що і поплатилася життям. Свідком убивства був брат убивці, теж атошник. 

Так фахівець із постравматичного синдрому описала побачене на виїзді: «Ранок почався трагічно! Воїн, який пройшов з 2014 року все пекло війни, мав контузії, в 2017 році повернувся додому, неодноразово лікувався в психіатричній лікарні, є інвалідом 2-ї групи, сьогодні скоїв убивство! Зателефонував першим побратимам, Павло і Саша разом зі мною виїхали в Звіровське лісництво, на жаль, жінку врятувати було вже пізно, удар ножем в горло шансів не залишив. Картина жахлива, тіло загиблої на лавці, поруч два воїни, рідних брати, громадською дружиною одного з них була ця жінка, обоє як малі діти починають водночас говорити, коли витираю соплі тому, хто скоїв вбивство (руки вже в кайданках), раптом до болю усвідомлюю, які вони залишені великі діти із досконалим вмінням вбивати, а повинні жити! Обоє братів пройшли пекло, молодший місяць тому повернувся вперше за 5 років! Поїхали по гриби, назбирали...». 

В цих рядках багато співчуття і навіть материнської турботи. Та все ж  ідеться про чоловіка, котрий щойно вчинив кримінальний злочин, позбавив життя близьку йому ж людину. Психолог мусить бути співчутливим, знаходити виправдання кожному вчинку – може апелювати хтось. Тоді чим виправдати усе те «співчуття», яке пані Олена дещо згодом вилила на жертву цього злочину.

Вочевидь, збентежена побаченим уранці, спеціаліст із психології вирішила публічно викласти свої міркування, чому усе так сталося. При цьому у людини, яка в своїх очах виправдовує убивство посттравматичним стресовим розладом у колишнього солдата (і цей стан, безумовно, був одним із чинників), не знайшлося виправдання нещасній жінці, яку позбавили життя. Пані Звєрєва вважає, що жертва сама спровокувала атовця своєю неповагою та сміхом, за що отримала по заслузі. Вчитайтеся лишень у ці міркування, опубліковані психологинею в тому ж «Фейсбуку». 

«Пишу трошки лірики, – після ранкового кривавого видовища пані Олену потягло на лірику, – можливо, комусь це врятує життя. Особисто я народилась і виросла в Казахстані, Целіна, так склалось, що навколо жили вигнані з своїх земель чеченці, татари, священики різних конфесій, котрі пройшли табори за віру, їх традиції були тверді і непохитні, все це формувало мій світогляд і навчило головному – повазі до сили духу, до Воїна, його чоловічого вчинку! В українській традиції чорнорота жінка – це, звичайно, не добре, але що ж поробиш, от і ляпає ця нібито дружина усіляке глупство, на кшталт «щоб ти здох» або «іди геть, я собі 100 таких знайду», і все б нічого, якщо чоловік терплячий (бо так вчила мама), або слабодухий (то мій хрест). Та зовсім інакша реакція Воїна, в котрого сила духу і жага дій кипить аж через край, таке безневинне глупство в нього викликає вибух вулкану з адреналіну, тестостерону і інших хімічних речовин, все тіло кричить АЛЯРМ і вимагає реакції на захист, тому, якщо ти настільки глупа, що не тримаєш язика, то вчися швидко бігати! До речі смачна їжа, теплі обійми і хороше кохання діють набагато переконливіше і без шкоди для життя, тож вибирати вам, вчіться поваги до Воїна і Чоловіка – і поруч буде саме такий, бо ваш козел сьогодні завтра може бути чиїмось котиком))».

Не дивно, що після таких двох разюче контрастних дописів на психолога Олену Звєрєву посипався град із коментарів волинян, шокованих її словами. Дехто їй навіть побажав бути убитою військовим із ПТСР і звинуваченою у власній смерті, мов, щось не так зробила. 

P.S. Фото з місця убивства, яке сталося минулої суботи, 27 жовтня. 

Скандал психолог

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему