31 Жовтня 2018
Новини

Луцьку горілку тепер питимуть в Азербайджані

Луцьку горілку тепер питимуть в Азербайджані

Нещодавно, в рамках робочого візиту, делегація з Азербайджану відвідала Луцький завод «Укрспирт». На зустрічі також був присутній голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко. Інформує відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Як розповів тимчасовий виконувач обов’язків директора ДП «Укрспирт» Юрій Лучечко, пріоритетом роботи їхнього підприємства залишається переробка готової сировини в країні, а не імпорт її за кордон, що розвиває національну економіку та створює нові робочі місця.

При цьому, більше 80 % зерна ДП «Укрспирт» отримує безпосередньо від виробника.

Натомість, серед перспектив – виробництво біоетанолу та компоненту моторного палива альтернативного.

Що ж стосується співпраці з азербайжанськими колегами, то в рамках стратегії розвитку спиртової галузі та розширення ринків збуту продукції власного виробництва ДП «Укрспирт» розпочало співпрацю з ВАТ «Абшерон-Шараб».

На сьогодні це підприємство є одними з найбільших підприємств Азербайджану з прийому та переробки винограду і виробництва на його основі алкогольної продукції. Тож планують розвивати їх виноробний та коньячний промисел. Українська ж сторона відправлятиме до країни-партнера горілку та спирт. Як результат, збільшиться товарообіг між країнами.

Довідково:

Державне підприємство «Укрспирт» – найбільший виробник високоякісного спирту та спиртовмісної продукції в Україні, яке нині активно збільшує власні потужності та працює над залученням іноземного інвестора.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, економіка
В тему

Останні матеріали