30 Жовтня 2018
Новини

Людство за останні 40 років знищило 60% диких тварин

Людство за останні 40 років знищило 60% диких тварин

Популяції риб, птахів, ссавців, земноводних і плазунів з 1970 по 2014 роки скоротилися в середньому на 60%, йдеться в доповіді Всесвітнього фонду дикої природи (WWF).

За даними організації, зниження чисельності диких тварин пов'язано з надмірною експлуатацією ресурсів. Частково винні у винищені дикої природи і країни, що розвиваються сільське господарство. Відповідно місця мешкання тварин втрачаються і деградують.

«Наука підтверджує, що ми привели ліси, океани і річки в плачевний стан. Збільшується темп і масштаб скорочення популяцій і диких місць проживання, що свідчить про наш колосальний вплив і тиск на планету, який підриває джерело всього нашого життя – природу і біорізноманіття», – заявив гендиректор WWF Марко Ламбертіні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені назвали, які тварини опинилися на межі зникнення в Україні

За даними WWF, під загрозою також знаходяться океани, річки, коралові рифи, заболочені місцевості і мангрові зарості. Зокрема, за 50 років було знищено 20% дикої природи басейну Амазонки, а за останні 30 років планета втратила близько половини коралових рифів на мілководді. «Водно-болотні угіддя піддаються негативним впливам найбільше: в наш час їх площа скоротилася на 87%», – уточнюється в доповіді.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему