30 Жовтня 2018
Новини

На Волині дорожників зловили на халтурі: асфальт розкришився як шоколад

На Волині дорожників зловили на халтурі: асфальт розкришився як шоколад

На Волині черговий «навколодорожній» скандал: із шляховиками воюють селяни на Іваничівщині. Нова дорога кришиться, свіжий асфальт можна віддерти від землі руками, бо покладений у грязюку.

У Волинській області скандал через неякісний ремонт дороги. Сільчани із Поромова, що в Іваничівському районі, скаржаться на шляховиків, звинувачуючи останніх у халтурі. Про це йшлося у сюжеті «Факти.ICTV».

Люди чекали нового автошляху десятиліття, а в підсумку отримали невідь-що. Покладений кілька днів тому асфальт не тримається купи, його можна відірвати руками. Шар покриття надто тонкий, а структура пориста. Таке враження, що не асфальтом дорогу покрили, а крихким шоколадом.

Люди розказують, що асфальтну суміш дорожники клали прямо у калюжі. Селяни такої роботи приймати не хочуть і заявляють: поки робітники не виправлять недоліків, платити їм ніхто не буде. Влада села не збирається в прямому і переносному сенсі закопувати у болото кошти, які належать усій громаді.

«Ви просто дивіться, – селянин бере рискаля і підважує скраю асфальт, показуючи телевізійникам, як покриття розкришується просто на очах. – Безпрєдєл!»

Так ремонтують дорогу у селі Поромів. Новий шар асфальту люди без жодних зусиль «відліплюють» від землі руками. Це центральна вулиця села. За десятки років дорога покрилася глибокими вибоїнами-баюрами. Тож селяни постановили її відновити за гроші громади. Та найняті дорожники своїми діями жителів Поромова шокували: клали асфальт прямісінько по калюжах. Халтурний капремонт у цьому волинському селі проводити узялася тернопільська фірма. Півкілометра дороги погодилися покласти за 1,5 мільйона гривень. Та з огляду на те, що замовника неякісний ремонт не задовольнив, роботи наразі призупинені.

На місце виїздили чиновники із області. Та і вони розводять руками: щоб визнати роботу тернопільської фірми неякісною, треба проводити платну експертизу. І тільки так можна змусити шляховиків усе переробити.

«Я би категорично не дозволяв класти на грязь. Коли є старий асфальт і на ньому є пилюка, грязюка і кладете новий, там лишається ця прослойка. Зцеплення нового зі старим не буде», – каже Віктор Кордонець, спеціаліст департаменту регіонального розвитку Волинської ОДА, який приїхав оглянути якість свіжопокладеного полотна.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему

Останні матеріали