29 Жовтня 2018
Новини

Сановитий служитель УПЦ МП обізвав Вселенського патріарха пияком, який водить до хати блудниць

Сановитий служитель УПЦ МП обізвав Вселенського патріарха пияком, який водить до хати блудниць

Орієнтовані у бік Москви попи сходять жовчю, намагаючись дискредитувати Константинопольський патріархат, який дав Україні дозвіл на автокефалію.  

Священнослужителі Української православної церкви Московського патріархату, схоже, перестали підбирати слова, коли озвучують свою думку стосовно отримання Україною автокефалії і Вселенського патріарха, котрий зробив появу Єдиної помісної церкви можливою. Так, днями один із архієпископів УПЦ МП дозволив собі дуже образливі репліки на адресу Константинопольського патріарха Варфоломія. А саме порівняв останнього із алкозалежним, який приводить у дім безчесних жінок. Про це пише видання «Релігійна правда».

Таке порівняння, вдаватися до якого не личить будь-якій церковній людині, вжив вікарій Київської єпархії, архієпископ Феодосій (у миру – Снігірьов) у проповіді, виголошеній 21 жовтня в Хрестовоздвиженському храмі Києва.

«Знаєте, коли в родині якісь проблеми з батьком, наприклад, батько п’є, то сім’я намагається ці проблеми приховати, ніяк не показувати. Коли сім’я виходить у люди, то приводить батька в порядок, щоб ніхто не зрозумів, що той п’є. В гостях пороки батька свого намагаються приховувати. Але все це до часу – поки батько не переходить червону лінію, коли він приводить у дім блудницю або товаришів по чарці…» – перед паствою заявив ієрарх УПЦ МП.

«Щось подібне сталося і зараз у нашому церковному житті, – повів далі Снігірьов. – Це проблеми, які виникали через те, що робив Константинополь останні 100 років. (…) У найважчий час для нашої Церкви Константинополь поставив «підніжку»! Ми не говорили про це, ми мовчали про всі проблеми, які створює Константинополь, ми їх приховували для того, щоб не виносити сміття із хати. Але тепер ми більше не можемо мовчати», – доносив свою думку (а точніше думку всього МП) Феодосій парафіянам.

Більше того, сановитий душпастир сказав прихожанам, що взагалі ніякої помісної Константинопольської Церкви не існує:

«По суті, Константинопольського патріархату як помісної Церкви не існує, тому що його резиденція розміщена в Стамбулі, на території Туреччини, православного населення практично немає… Титул і посада патріарха Константинопольського, фактично, символічні. Але  данина честі Константинопольському патріарху православним світом виявляється протягом тих століть, коли Константинополь упав і там стали правити турки. 

Проблема в тому, що останні 150 років Константинопольський патріархат ішов тим самим шляхом, яким Рим пішов 1000 років тому. В порушення канонів і правил Церкви, в порушення самого духу православ’я. Там мирське стали ставити вище від духовного. Закони людської світської влади, створювані за земним міркуванням, стали ставити вище від канонів православ’я», – завершив свої тлумачення і напучування ієрарх Московського патріархату.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, релігія, томос
В тему