26 Жовтня 2018
Новини

Тариф на питну воду в Луцьку найнижчий в регіоні

Тариф на питну воду в Луцьку найнижчий в регіоні

У Луцьку тарифи на воду, в порівнянні з іншими водоканалами в регіоні й серед інших міст України, найнижчі: 13,8 грн за 1м куб.

Для порівняння, розглянемо тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення водоканалів Волині у розрахунку за 1м куб:

  • Луцьк – 13,8 грн
  • Нововолинськ – 18,4 грн
  • Володимир-Волинський – 18,7 грн
  • Ківерці – лише за водовідведення – 14,6 грн
  • Ковель – 19,2 грн

У сусідньому обласному центрі – місті Рівне – послуги водопостачання та водовідведення становлять – 19,2 грн.

При цьому, як зазначили у КП «Луць водоканал», вони єдине підприємство житлово-комунального господарства у Волинській області, для якого тарифи встановлюються Києвом (Національним Регулятором).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку подорожчає вода

Діючий порядок формування тарифів на послуги не тільки не покриває витрат підприємства, але фактично ставить його на межу виживання. Щорічно КП «Луцькводоканал» втрачає 5-7 млн грн, потерпаючи через системне підвищення цін на електроенергію, паливно-мастильні матеріали та вартості розхідних матеріалів для ремонту і обслуговування обладнання.

"Якщо перевести різницю тарифів між підприємствами, наприклад, Луцька та Ковеля, у грошовий еквівалент, то у Луцьку настільки низькі тарифи забезпечують економію для споживачів послуг КП «Луцькводоканал» – близько 60 млн грн на рік! А найбільшим споживачем послуг підприємства є населення, громадяни – майже 80% всього споживання використовуються на комунально-побутові потреби", - зазначили у відомстві.

Крім того, як поінформували на підприємстві, зарплата у працівників КП «Луцькводоканал» в середньому на 40% нижча, ніж у працівників енергетичної, добувної та переробної промисловості Луцька, згідно даних управління статистики у Волинській області. Середня зарплата на підприємствах водопостачання і водовідведення складає від 5000 до 5800 грн.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, луцькводоканал, тарифи, вода
В тему

Останні матеріали