26 Жовтня 2018
Новини

У Шацькі озера запустять цінну рибу - білого амура

У Шацькі озера запустять цінну рибу - білого амура

У два озера - Люцимер та Велике Чорне, що знаходяться на території Шацького національного природного парку, вже випустили понад 700 кілограм різної риби.

Вже наступного разу планують закупити для зарибнення озер білого амура, котрий відомий здатністю очищати водойму від заростей та цвітіння, оскільки замулення залишається однією з найбільштх проблем прісноводних озер на Волині

Як поінформували у відділі інформаційної політики облдержадміністрації, такі дії здійснюються у рамках  реалізації екологічної програми «Екологія 2016-2020», на  яку з обласного бюджету виділили 100 тисяч гривень. Крім того, долучився і район, який виділив – 20 тисяч гривень, ще 20 тисяч гривень виділила селищна рада. Загалом протягом року мають випустити приблизно 2 тонни риби різних видів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Київщині гігантський сом завбільшки з людину розігнав пляжників

Як розповів заступник голови облдержадміністрації Валентин Цьось, відновлення рибогосподарського потенціалу області шляхом зарибнення озер є надзвичайно важливим та водночас складним процесом.

«Відтворення популяції риб в природних умовах стає все більш складним, адже на це впливає чимало факторів: екологічні (замулення озер), зміни клімату, заростання водойм, а також браконьєрство. Якщо люди не будуть долучатися до зариблення озер, то природі важко самій відновити цей процес», - зазначив він.

До речі, аби риба не потрапила у браконьєрські сіті, патрулювати озера активно долучаються волинські рибалки-любителі.

 

.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, шацьк, водойми, кримінал, риболовля
В тему