23 Жовтня 2018
Новини

Поліція нас «береже»: офіцери вимагали хабар в 50 тисяч американських доларів

Поліція нас «береже»: офіцери вимагали хабар в 50 тисяч американських доларів

За вимагання та отримання хабаря, розмір якого 50 тисяч американських доларів, затримано в Києві офіцерів поліції. Гроші повинні були дозволити уникнути відповідальності підслідному.

Цілу злочинну групу організував капітан поліції М., оперуповноважений відділу викриття правопорушень у сфері легального обігу наркотиків Управління протидії наркозлочинності ГУ НП в м.Києві.

Саме капітан запропонував громадянину України віддати йому 50 тисяч доларів. За це він пообіцяв не реєструвати  додатковий епізод по ст. 306 КК України (Використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів) та не ініціювати обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

За результатами негласних слідчих дій, капітан поліції  залучив до злочинної діяльності ще двох офіцерів поліції підрозділів ГУ НП в м.Києві. Ці два офіцера були слідчими, із повноваженнями для прийняття процесуальних рішень у кримінальному провадженні щодо вказаного підслідного.

Саме ці два поліцейських отримали по вказівці капітана, організатора злочинного угруповання, від посередника зазначену суму - 50 тисяч доларів США

Після того, як суму було передано офіцерам поліції, капітана поліції, старшого слідчого відділу, і лейтенанта, слідчого відділення розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого відділу Подільського управління поліції ГУ НП в м.Києві, було  затримано.

Наразі невідомо знаходження організатора злочинної групи – капітана М. Проводяться слідчі та процесуальні дії з метою його затримання.

Членам кримінальної справи готується підозра в скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, поліція, хабар, київ
В тему