22 Жовтня 2018
Новини

Запорізький «агроном» вирубав очерет і висадив плантацію коноплі

Запорізький «агроном» вирубав очерет і висадив плантацію коноплі

Співробітники Нацполіції розповіли про знищення замаскованої наркоплантації, а також про знайдені ними тисячу боєприпасів.

Під час рейду, проведеного спільно з працівниками СБУ, поліцейські виявили чималенький шмат поля з коноплею в одному з сіл Пологівського району Запорізької області, а також зброю і боєприпаси. Було затримано п’ятьох «агрономів», які нелегально вирощували коноплю.

Повідомляється, що рейд в селі Ожерельне Пологівського району було проведено 19 жовтня слідчими Мелітопольського відділу поліції в Запорізькій області спільно із спецпризначенцями КОРДу та вибухотехніками.

Правоохоронці знайшли 400 рослин коноплі. Висадив наркорослину 42-річний місцевий житель, який має не одну судимість. Поблизу свого дому підприємливий чолов’яга вирубав частково очерет та засіяв коноплю на площі близько 1500 квадратних метрів. За невеличкою плантацією чоловік ретельно доглядав та охороняв, для чого найняв працівників та охоронців. По периметру плантації поліцейські виявили 11 розтяжок із сигнальними піротехнічними предметами, які знешкодили працівники Вибухотехнічного управління.

Чоловік насадив наркоплантацію на півтора кілометра, а у лісі сховав боєприпаси

А в лісі неподалік наркоплантації поліцейські знайшли ще й схрон з боєприпасами:  вилучено 930 набоїв калібру 5,45 мм та бойову гранату РГД-5 з запалом УРЗГМ-2.

«Також під час санкціонованого обшуку на території  приватного домоволодіння за місцем мешкання зловмисника, поліцейські виявили та вилучили автомат «АКС-74» та магазин з 29 набоями калібру 5,45 мм. А в автомобілі його дружини «ВАЗ-217130» виявлено пістолет та 15 набоїв до нього», — повідомили у Нацполіції.

Чоловік насадив наркоплантацію на півтора кілометра, а у лісі сховав боєприпаси

Город із коноплею охороняли четверо чоловіків, які мають не одну судимість, а також одна жінка. Всі вони затримані, а наркотики та боєприпаси відправлені на експертизу.

Відкрито кримінальні провадження за статтями «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» та «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, наркотики, боєприпаси, поліція, запоріжжя
В тему

Останні матеріали