19 Жовтня 2018
Новини

Ремонт туалетів у потягах робитиме фіктивна фірма

Ремонт туалетів у потягах робитиме фіктивна фірма

Тендер на проведення «модернізації» туалетів виграла фірма-«прокладка» з одним працівником. Укрзалізниця уклала угоду з ТОВ «Світ постачання» на модернізацію туалетів у електропотягах HRCS2 на загальну вартість 3,97 мільйона гривень. Про це повідомили учасники волонтерської ініціативи «Залізниця без корупції».

Планується встановити 180 нових унітазів у швидкісних поїздах «Hyundai Rotem».

«До складу «облицювання» входить кришка унітазу, кільце унітазу та огорожа ніші унітазу, виготовлені з композиційних матеріалів і нержавіючої сталі. Все це добро було оцінено у понад 20 тис. грн за комплект із монтажем», — розповіли інформатори про суть усієї «модернізації».

Виявилося, що співвласником і директором фірми-переможця є виходець із окупованого Донецька. Компанія ж зареєстрована у київській квартирі по вулиці В’ячеслава Чорновола. При цьому фірма вже три роки успішно «співпрацює» з Укрзалізницею, постачала на УЗ сіль, гіпсокартон, склопакети, дозатори для мила і десятки інших найменувань.

Для тієї ж філії «Українська залізнична швидкісна компанія» ТОВ «Світ Постачання» також нібито виготовило на замовлення 20 комплектів нижньої частини обшивки кабіни електропоїзду Hyundai  по 185 тисяч грн. за одиницю.

Офіційно на підприємстві, окрім директора, працює тільки один робітник, а загальна їх зарплата складає близько 10 тисяч грн. на місяць на двох.

До того ж «Світ Постачання» не мало права юридично укладати договір з Укрзалізницею на розробку обладнання для електропоїздів, тому що фірма може здійснювати тільки торгівельні операції, а не виробництво.

«Світ постачання» вже отримало державних замовлень на загальну суму майже 25 млн гривень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, укрзалізниця, потяги
В тему