18 Жовтня 2018
Новини

Сусідні села «закоптили» Луцьк

Сусідні села «закоптили» Луцьк

Палії листя і сухої трави по сусідніх селах не дають містянам вільно дихати на повні груди.

Сільчани із суміжних з обласним центром Волині сіл, які активно спалюють опале листя і суху траву, в буквальному розумінні слова псують лучанам атмосферу. Ближче до вечора над окраїнними зонами міста витає їдкий дим, який не дає городянам нормально дихати. Про традиційне осіннє загострення у паліїв опалого листу повідомив на своїй сторінці у «Фейсбук» Департамент муніципальної варти Луцької міської ради.

За даними луцьких муніципалів, повітря в облцентрі «закоптили» жителі ближніх Підгайців, Рованців, Забороля, Прилуцького та Струмівки, які активно позбуваються рослинного сміття способом спалювання.

«Вечірній Луцьк накрило смогом. Хмари диму активно поширювалися містом після 17-ї години. Найбільше постраждали мешканці вулиць Ковельська, Володимирська, Львівська, Теремнівська та Дубнівська, а також район проспекту Відродження. Це й не дивно, адже перелічені вулиці є суміжними з найближчими селами, що межують з обласним центром», – йдеться у дописі.

«Інспектори відділу "Група швидкого реагування" департаменту муніципальної варти Луцька, які здійснювали чергування, виявили, що спалювання сухої рослинності та листя здійснювали мешканці сусідніх до Луцька сіл: Підгайці, Рованці, Забороль, Прилуцьке та Струмівка», – зазначили муніципальні вартові.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, паління, муніципали
В тему