17 Жовтня 2018
Новини

Порошенко про масове вбивство в Керчі: «Де б не гинули українці – це трагедія»

Порошенко про масове вбивство в Керчі: «Де б не гинули українці – це трагедія»

Гарант прокоментував вибух і розстріл людей у політехнічному технікумі міста Керч, що на території анексованого Криму.

Український президент Петро Порошенко прокоментував сьогоднішню трагічну подію у Керчі, де психічно неврівноважений юнак влаштував вибух, а потім розстрілював підлітків і дорослих у місцевому коледжі. Жертвами масового убивства стали 19 людей, більшість із яких – діти, ще 50 дістали поранень. І хоча драматичні події розгорталися на території анексованого Росією Кримського півострова, та, за словами глави України, «де б не гинули українські громадяни – це трагедія».

Петро Порошенк, під час зустрічі з українською делегацією в Парламентській асамблеї Ради Європи, висловив співчуття українцям, які у керчинській стрілянині втратили дітей і близьких:

«Сьогодні в Керчі трапилося жахливе вбивств. Мені прокуратура доповіла, що порушена кримінальна справа, розслідується дивна особистість потенційного вбивці. Ну, і жахливі наслідки, звичайно. Чому для нас це так важливо? Тому що це є українські громадяни. І, звичайно, що коли гинуть українські громадяни, де би це не відбувалося, це трагедія», – сказав президент. І відзначив, що Прокуратура Автономної республіки Крим порушила кримінальне провадження за статтею «Теракт».

Також гарант відзначив, що «розслідування таких справ є важливим для України, адже Крим є українською територією і українці, що живуть в окупації на півострові – громадяни нашої держави».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Застрелився в бібліотеці: опублікували фото Рослякова, який розстріляв дітей у Криму (21+) 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, петро порошенко, трагедія, крим
В тему