17 Жовтня 2018
Новини

У Канаді марихуану можна легально купити в Інтернеті

У Канаді марихуану можна легально купити в Інтернеті

Світ сколихнула новина про те, що у Канаді з середи, 17 жовтня, набуває чинності закон, який легалізує марихуану.

Так, Канада стала другою країною світу після Уругваю (у 2013 році уряд південноамериканської держави дозволив своїм громадянам вирощувати у себе вдома до шести рослин канабісу) і першою країною «великої сімки», де можна вільно продавати і купувати марихуану.

Відтепер громадяни цієї країни, яким виповнилося 18 років (в деяких провінціях вікова межа – 19 років), можуть придбати у спеціальних магазинах грам гашишу за десять канадських доларів. Повнолітньому громадянину Канади дозволено мати до 30 грамів марихуани.

А жителям більшості провінцій і територій відтепер закон не заброняє вирощувати вдома наркотичну коноплю, проте її кількість суворо регламентується.

До слова, легалізація рекреаційної марихуани була однією з обіцянок Джастіна Трюдо під час передвиборної кампанії. Продаж медичної марихуани був дозволений у Канаді з 2001 року.

Хоча куріння марихуани відтепер є абсолютно законним, їстівні товари з рослини поки під забороною, як і ряд інших марихуановмісних продуктів. Слабо розвиненою залишається й інфраструктура роздрібного продажу марихуани.

Так, жителі Онтаріо, найбільш населеної провінції Канади, віднині отримали законний доступ тільки до онлайн-продажу марихуани, а фізичні магазини не з'являться тут ще як мінімум до весни. Подібна ситуація спостерігається і в інших провінціях.

За попередніми підрахунками, доходи бюджетів різних рівнів від легалізації марихуани в наступному році складуть близько 8 млрд дол., – повідомляє «pravda».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дегустатор коноплі отримує 50 доларів за годину

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, канада, наркотики, легалізація, закон
В тему