17 Жовтня 2018
Новини

Персональні дані киян зловмисники зливали через Telegram (фото)

Персональні дані киян зловмисники зливали через Telegram (фото)

Злочинну групу з продажу персональних даних громадян викрила столична кіберполіція.

Серед послуг, які надавали зловмисники, перевірка особи по інформаційних базах українських банків, надання інформації про рух коштів по рахунках та вся кредитна історія.

Працівники Київського управління Департаменту кіберполіції Національної поліції України викрили діяльність трьох киян, які організували схему збуту інформації з обмеженим доступом та персональних даних громадян, за допомогою всесвітньої мережі Інтернет. Інформує департамент кіберполіції  Національної поліції України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кіберполіція викрила хакера, який зламував бази світових банків та готелів (відео)

Як зазначили у відомстві, до складу злочинної групи входило троє осіб. Вони пропонували свої послуги із встановлення даних громадян та надання відносно них персональної інформації. Пропозиції щодо своїх послуг зловмисники розміщували на закритому Telegram-каналі, через який також відбувалося і отримання замовлень від клієнтів.

Кіберполіція - обшук у Києві

Також з’ясувалося, що інформацію стосовно громадян зловмисники отримували з баз даних однієї із кредитних спілок та бази Державної фіскальної служби України (ДФС). При цьому доступ до цих баз надавали співробітники цих організацій, які входили до складу злочинної групи.

Оплата послуг клієнтом відбувалася через довірену особу. В подальшому гроші потрапляли на підконтрольні учасникам групи банківські рахунки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські кіберзлочинці можуть сісти на 12 років

Під час обшуків було вилучено декілька флеш-накопичувачів з витягами персональних даних відносно громадян України. Наразі вилучену техніку направлено на комп’ютерно-технічну експертизу.

У подальшому буде вирішено питання щодо оголошення підозри учасникам злочинної групи.

Кіберполіція - затриманий зловмисник

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, кримінал, кіберполіція, київ, Фото
В тему