14 Жовтня 2018
Новини

«Державної церкви», в яку заганятимуть силоміць, в Україні не буде

«Державної церкви», в  яку заганятимуть силоміць, в Україні не буде

За заявою Петра Порошенка, висловленою на Софійській площі в столиці, він нікого не заганятиме силоміць в єдину, так би мовити «державну» церкву.

«Йти до  в освяченої Томосом церкви ми нікого не будемо силувати. Кожен віруючий сам для себе вирішить це питання. Як гарант держави обіцяю, що жодного утиску не буде, хай кожен знайде свою дорогу до Бога.  Українська влада поважає вибір тих, хто залишиться у церковній структурі, що єднається з РПЦ», - заявив президент.

Президент виступить гарантом захисту для священнослужителів та вірян московського патріархату, що разом з іншими православними в Україні творитимуть єдину помісну церкву.

Порошенко закликав уникати розбрату провокацій, адже розбудова незалежної церкви не може супроводжуватись насильством: «Як тільки ви почуєте, що потрібно взяти штурмом Києво-Печерську лавру, чи інші церковні споруди, знайте, що це розпалюють ворожнечу представники московської агентури».

Так, в Соборі, на якому після обрання предстоятеля єдиної помісної церкви йому вручать  Томос, будуть присутніми і кілька епіскопів московського патріархату, які «оберуть хрест, а не кремлівську зірку, та Україну, а не РФ».

«Вселенським патріархатом московську анексію, починаючи з сімнадцятого століття,  остаточно визнано незаконною по відношенню до київської митрополії. Їхня заява звучить недвозначно: канонічних прав Російська Православна Церква не має, православна церква  в Україні не має підпорядковуватись РПЦ, а українська територія ніколи не була і не буде територією російської церкви», - заявив Порошенко, зауважуючи, що Томос  та автокефалія виходять далеко за межі церковного життя української православної церкви.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, петро порошенко, томос, релігія
В тему