12 Жовтня 2018
Новини

Волинських дітей возитиме шість новеньких шкільних автобусів

Волинських дітей возитиме шість новеньких шкільних автобусів

Шість шкільних автобусів, що здійснюють перевезення учнів  до навчальних закладів вирушили до Рівненської, Колківської, Павлівської, Боратинської та Луківської ОТГ, а також у Маневицький район.

Їх придбали завдяки державній соціальній програмі «Шкільний автобус» на умовах спів фінансування. Інформує відділ інформаційної політики Волинської облдержадміністрації.

За словами голови облдержадміністрації Олександра Савченка, практика перевезення дітей шкільними автобусами відома в усьому світі. Що ж стосується Волині, то рівень забезпечення транспортними засобами, що перевозять дітей, становить 85 %. Нині ж набагато важливішою проблемою є відсутність достатньої кількості хороших та сучасних шкіл.

Окрім того, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області подякував підприємству «Богдан Моторс», яке успішно функціонує на території краю та випускає таку сучасну техніку.

Голова Маневицької районної державної адміністрації Андрій Линдюк, наголосив, що з 2015 року парк шкільних автобусів району зріс із 9 до 19 одиниць.

Довідково: На сьогодні парк шкільних автобусів Волинської області налічує 191 одиницю. Зокрема, протягом 2016-2017 років придбано 57 шкільних автобусів на загальну суму 92 млн 325,5 тис. гривень.

Проте, у 2018 році укладено угоду на закупівлю лишень 9 шкільних автобусів на умовах співфінансування: за кошти державного (10 млн 893,5 тис. грн) та місцевого бюджетів (5 млн 738,5 тис. грн).

За оперативними даними у 2018/2019 навчальному році організованим підвезенням охоплено 10 908 учнів, з них: 83% підвозяться шкільними автобусами, 11,7 % – рейсовими, згідно з укладеними угодами, 5,3 % – найманим, орендованим транспортом.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, школярі, транспорт, олександр савченко
В тему