11 Жовтня 2018
Новини

Вакцинація від грипу: скільки коштує щеплення та де можна придбати її в Луцьку

Вакцинація від грипу: скільки коштує щеплення та де можна придбати її в Луцьку

За повідомленням Міністерства охорони здоров’я, в українські аптеки почали завозити вакцини проти грипу, яких загалом закуплено більше 350 тисяч. Одне щеплення може вберегти від грипу протягом усього сезону, а коштує воно від 200 до 300 гривень.

Після того, як кожен бажаючий придбає вакцину, він може зробити щеплення в будь-якому закладі охорони здоров’я. Обійдеться одна вакцина в суму від 200 до 300 гривень.

За кошти підприємств чи за бюджетні кошти місцевих огарні самоврядування вакцини можуть придбати для пріоритетних груп ризику, тобто, для дітей до 5 років, вчителів, медичних працівників, пацієнтів з хронічними захворюваннями, вагітних, літніх людей тощо.

За повідомленням відомства, одне щеплення в силі забезпечити захист від грипу протягом усього сезону. Причому, допомагає при найбільш поширених і небезпечних штамів. Окрім того, щеплення є найефективнішим методом як для профілактики грипу, так і для попередження важких ускладнень хвороби.

ВООЗ нещодавно попередив українців про циркулювання  в новому епідсезоні наступних видів грипу: вірусу, подібного A / Singapore / INFIMH-16-0019 / 2016 (H3N2); вірусу, подібного A / Michigan / 45/2015 (H1N1) pdm09; вірусу, подібний B / Colorado / 06/2017.

За словами Володимира Курпіти, генерального директора Центру громадського здоров'я, вакцини має вистачити до середини грудня. Причому, що вакцинація від грипу не користується надмірною популярністю серед українців. За даними статистики, в попередні роки під час епідсезонів прищепилося лише 0,5% мешканців України.

Тому, за словами Курпіти, у цьому епідсезоні сподіваються, що щеплення від грипу зробить хоча б 1% населення.

Цікаво, що на 11.10.18 в аптеках Луцька «Ваксигрипу тетра сплит сусп. д / ін. шприц 0,5 мл, з голкою №1» згідно даних сайту tabletki.ua немає в наявності.

Вакцину можна замовити через інтернет на сайті aptekaplus.com.ua. Тут вказана ціна 298, 16 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якою вакциною щеплюватимуть українців

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, щеплення, грип, вакцинація
В тему