11 Жовтня 2018
Новини

Новий рекорд в політиці: в Україні майже 100 кандидатів в президенти

Новий рекорд в політиці: в Україні майже 100 кандидатів в президенти

Українські та зарубіжні політологи просто вражені майбутніми виборами у Україні. А саме тим, що за півроку довиборів розпочалася прихована, але практично виборча кампанія багатьох кандидатів. Крім того, вражає рекордно аномальна кількість кандидатів на крісло глави української держави. Очікується, що їх може бути близько 100!

А політичні аналітики уже зараз кажуть, що країну чекає загострення. Пише facenews.ua.

Про намір поборотися за крісло глави держави заявили, наприклад, нардеп Юрій Дерев'янко, екс-парламентарій Інна Богословська, колишній глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко. Нещодавно до цього списку приєдналися мер Львова Андрій Садовий і Мішель Терещенко, який пішов з посади градоначальника Глухова.

В результаті за станом на початок жовтня 2018 року, повідомляють у Комітеті виборців України, 28 українських політиків заявили про намір брати участь у виборах президента.

«Такої активності в українській історії, - коментує глава організації Олексій Кошель, - ще не було».

Здивований такою активністю і експерт Українського інституту аналізу та менеджменту політики Микола Спиридонов.

«За нашими підрахунками, налічується приблизно 70 тих, хто висуватиметься. Список буде дуже великий», - зазначив він.

Кому вигідна рекордна кількість кандидатів у президенти України

Політогои заявляють, що в масовому бажанні поборотися за крісло глави держави виграє діючий президент. Саме він зацікавлений в підвищенні рівня конкуренції та розпорошення електорату конкурентів.

Загалом, охочих посісти крісло глави держави можна поділити на кілька груп.

Перша, прем'єр-ліга, тобто ті, у кого є серйозні шанси.

Друга, ті, хто будуть тримати партійний прапорець з урахуванням того, що наступні вибори до Верховної Ради фактично будуть третім туром президентських виборів.

Також на кількість претендентів, за словами Золотарьова, впливає те, що «у олігархічного кооперативу немає єдиного кандидата».

Чому Україну чекає політичне загострення

Маніпуляції, корупція, адмінресурс та тиск, вже традиційними на виборах в Україні. Політологи наголошують, що а деяких відстежуватиметься «рука Кремля», комусь згадають кримінальне минуле. Буде багатл заяв, шалені кошти підуть на піар та рекламу. Покращення прості громадяни можуть чекати у плані «соціалку», тому що це традиційна політтехнологія. Ймовірно будуть маніпуляції з надбавками до пенсій, виплатами бюджетникам.

Політолог Олександр Палій підсумовує: «Ця кампанія буде надзвичайно насичена різноманітними диверсіями, атаками і так далі. У Росії дуже велика ставка. Вона буде давати гроші, буде вкидати безліч зусиль сюди, щоб українську владу скинути».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кого обирають українці: Зеленський перегнав Порошенка, а Вакарчук поступився Ляшку

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, вибори, президент
В тему