11 Жовтня 2018
Новини

Чи буде Томос: в Константинополі суперечать одне одному

Чи буде Томос: в Константинополі суперечать одне одному

Вселенський патріарх Варфоломій поки не прийняв рішення про Томос – каже митрополит Австрійський і екзарх Угорщини Арсеній Кардамакіс.

Коментуючи обговорення Томосу для України, у кулуарах Синоду визначили, що рішення Вселенським патріархатом буде прийнято лише тоді, коли настане для цього сприятлива година. Тобто, поки що Варфоломій, Вселенський патріарх, надання Українській православній церкві автокефалії відклав.

Таку заяву оприлюднив митрополит Австрійський і екзарх Угорщини Арсеній Кардамакіс. Крім того, Арсеній недвозначно натякнув на існуючу напругу між РФ і Константинополем щодо цього питання, та зауважив, що Синод не прагне створювати ще більше проблем: «Ми віримо, що Божа поміч вкаже вірний шлях для мирного урегулювання цього питання».

В те, що все буде добре для України, з Божою допомогою, впевнений і архієпископ Памфільскій і Західної єпархії Української православної церкви в США, екзарх Вселенського патріархату Данило.

Водночас деякі ЗМІ повідомляють про прийняття рішення в Стамбулі сьогодні, 11 жовтня. Так, журналіст Ольга Шилкина заявила, що дев'ять з дванадцяти членів Синоду виступають за підтримку надання Томосу Україні. Нагадаємо, що рішення оголосять, виходячи з  результатів голосування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синод надав Україні Томос – повідомив Тука

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, томос, релігія, церква
В тему