10 Жовтня 2018
Новини

Пів-України їсть неякісну російську гречку

Пів-України їсть неякісну російську гречку

Частка російської крупи на українському рику досягла близько 45-50%. Загальний обсяг імпорту гречаної крупи з Росії, включаючи «тіньові» поставки, становить не менше 50 тис. тонн. Тоді як, українські заводи в минулому році виробили - 55 тис. тонн крупи.

Через таку ситуацію українські аграрії б’ють на сполох і просять у держави захисту.

Українські виробники нарікають, що через це втрачають рентабельність, а площі під посівами гречки скоротилися майже вдвічі.

Про це йшлося на на прес-конференції громадського союзу «Всеукраїнська Аграрна Рада».  

«Через те, що країна-агресор навмисно продає неякісну гречку на українському ринку за заниженими цінами, вітчизняні виробники втрачають рентабельність і, як наслідок, економічну мотивацію надалі вирощувати цю культуру», - зазначаж голова ВАС Андрій Дикун.

Нагадаємо, падіння закупівельних цін на гречку в Україні почалося ще в минулому році на тлі перевиробництва даної культури в Росії.

Зокрема, у 2017 році урожай гречки в РФ перевищив 1,7 млн тонн при внутрішньому споживанні 750 тис. тонн в рік.

При цьому дешеву російську гречку переробляють в Казахстані і вже звідти надходить на український ринок. Забороняти імпорт цієї гречки Україна не збирається, оскільки це може сприяти зростанню ціни на українському ринку, вважають в Мінагро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хліб з пшеничного борошна коштуватиме 20 гривень

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, росія, імпорт, продукти
В тему