10 Жовтня 2018
Новини

BlaBlaCar перестає бути безкоштовним: скільки доведеться платити

BlaBlaCar  перестає бути безкоштовним: скільки доведеться платити

Щоб скористуватися послугами популярного сервісу BlaBlaCar, вже менше як за місяць українці змушені будуть викласти чималу суму.

Сьогодні ж сервісом користуються більше 4 млн українців, щодня здійснюючи десятки тисяч поїздок Україною та за її межі.

Як інформує прес-служба відомства, уже в листопаді 2018 року сервіс запропонує пасажирам обрати один з варіантів платного доступу: на один день або на один місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку за проїзд у транспорті можна буде розрахуватися карткою.

Одна поблажка: поїздки на короткі дистанції (до 120 км) залишаться безкоштовними. Водії продовжать користуватися сервісом безкоштовно, як раніше.

Отже, BlaBlaCar починає впроваджувати платний доступ до бронювання місць у водіїв. Пасажирам буде доступний невеликий безкоштовний період, після чого сервіс запропонує їм обрати один з двох варіантів доступу: на 1 день за 49 грн. або на 1 місяць за 59 грн. При цьому, бронювання місць в поїздках на короткі дистанції до 120 км залишиться безкоштовним.

Оплатити доступ до бронювання можна буде на сайті або в мобільному додатку BlaBlaCar. Компенсувати транспортні витрати водієві можна буде готівкою, як раніше.

Для власників автомобілів BlaBlaCar залишається безкоштовним. Як і раніше, вони зможуть публікувати свої пропозиції про поїздки із зазначенням вартості місця, кількості вільних місць і додаткових параметрів (часу і місця відправлення, розміру багажу та інших).

Підсумкова вартість поїздки для пасажира буде порівнянною з цінами за квиток на автобус або поїзд. Сервіс продовжить контролювати розмір компенсації, яку може попросити у попутників водій, дозволяючи йому лише частково покривати свої транспортні витрати, але не отримувати прибуток.

До уваги пасажирам!

Якщо користувач планує здійснити поїздку як пасажир, то після вказівки необхідних параметрів (маршруту, дати і часу відправлення) він зможе побачити список водіїв, яким по дорозі. При спробі бронювання місця на дистанцію понад 120 км сервіс запропонує придбати один з двох варіантів доступу – на 1 день або на 1 місяць.

До уваги водіїв!

Якщо користувач планує здійснити поїздку як водій, він зможе користуватися сервісом безкоштовно.

Сервісом BlaBlaCar як і раніше зможуть користуватися лише ті люди, які пройшли реєстрацію і верифікацію персональних даних.

Для існуючих користувачів

Для всіх діючих 4 млн користувачів в Україні, кожен з яких зробив свій внесок в розвиток карпулінга і BlaBlaCar, компанія зробить подарунок. Пасажирам буде доступний 3-місячний безкоштовний доступ до бронювань, який необхідно буде активувати до листопада.

Для нових користувачів

Усі зареєстровані користувачі BlaBlaCar отримуватимуть безкоштовний доступ на 1 місяць до бронювань. За цей час вони зможуть скористатися сервісом і оцінити переваги спільних поїздок. Після закінчення цього терміну сервіс запропонує їм обрати та придбати один з варіантів доступу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, blablacar, транспорт
В тему