10 Жовтня 2018
Новини

Активістів по одному вбивають? В квартиру координатора С14 кинули гранату

Активістів по одному вбивають? В квартиру координатора С14 кинули гранату

Цієї ночі в Борисполі через вікно в квартиру, що знаходиться на другому поверсі,  координатора С14 ( Січ) — української праворадикальної громадської організації, що декларує прихильність до українського націоналізму) Сергія Мазура кинули гранату РГД-5.

За словами Сергія, для цього попередньо приготували  драбину: «Пощастило, що граната заплуталась у занавісках і впала вниз. Основний удар прийняла батарея та стіл.

Інакше б батько загинув. Зараз він досі в реанімації, але лікарі кажуть, що стан нормалізувався і вже немає загрози для життя.

напад на громадського активіста мазура

На його місці мав бути я, так як це моя кімната, і мене старанно шукали невідомі особи за кілька днів до цього.

Вибухова хвиля вибила все. Осколки розлетілись на десятки метрів. За кілька днів до цього декілька раз приходила «виконавча служба», щоб «перевірити мій домашній арешт». Хоча я вже давно не під запобіжним. Батьки не відкрили. Потім таких приходів і дзвінків було ще декілька.

кинули в квартиру гранату

Поліція інкримінувала гранату як звичайну хуліганку. Не теракт, не замах на вбивство, а просто якісь пацани похуліганили вночі».

Згодом на сайті Національної поліції Київської області з’явилась інформація, що подію кваліфіковано як замах на вбивство.

батько сергія мазура в лікарні

Товариш Сергія, львів’янин  Юрій Романович, впевнений, що це «побічні ефекти» громадської активності: « Кого не можуть купити чи залякати, тих намагаються знищити фізично. Бути патріотом в країні, де війна йде на всіх фронтах, небезпечно. Хоча...більше ворогів - більше честі. Здоров'я батькові Serj Mazur, а на покидьків з гранатою, впевнений, чекають сюрпризи...».

Керівник  Служби соціального захисту добровольців ДУК – УДА Анна Демиденко заявила: «Тепер летять гранати у вікна активістів. Сьогодні вночі намагалися вбити Сергій Мазур у власній квартирі, де він проживає з батьками у Борисполі. Батько отримав численні поранення та втратив багато крові, Serj Mazur вдома не було. Це не Авдіївка і навіть не Донецька область! Мирний Бориспіль і ні в чому не винні люди.  Маєш позицію і сміливість її озвучити та діяти - чекай на кримінальну справу, напади, граната ... Україна 2018»

в борисполі замах на сергія мазура

За словами київлянки Іви Нови, «Багато з моїх родичів та просто знайомих з Калинівки, могли б подумати, що це кадри річної давнини. Але ні, це квартира Сергія Мазура, де проживають його батьки. Близько години тому туди було кинуто вибуховий пристрій. Батько постраждав, втратив багато крові, вже в лікарні.

Помста громадському активісту. За що? За те, що допомагав евакуювати рік тому бабусь і дідусів з Калинівки та моєї Павлівки, куди боялися їхати інші?  Чи може за те, що наводив порядок на Лисій Горі та відправляв ци**н додому?  Чи ще за купу-купезну справ, за що я пишаюсь ним?  А ще, Крисін вчора поїхав відбувати покарання в колонію? САВПАДЄНІЄ, ДА?».

Пов’язує напад з громадською активністю Сергія і Віктор Далюк: «Близько години тому у квартиру мого друга Сергій Мазур : Сергій Мазур - з Організації Січ -  було кинуто вибуховий пристрій.

Найбільш ймовірна версія - громадська активність Сергія. Зокрема, за його сприяння справі Крисіна було надано величезного резонансу.

Крисін - один із керівників тітушок під час Майдану, причетний до загибелі журналіста Веремія 18 лютого.

Вчора якраз спільними нашими зусиллями Крисін поїхав відбувати покарання у колонію.  Хтось хоче помсти: додому Сергій Мазур кинули гранату ! На місце події уже їдуть депутати Верховної Ради».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, теракт, замах на вбивство, сергій мазур, с14, ргд5, армія
В тему