9 Жовтня 2018
Новини

Українських заробітчан масово витісняють білоруси: кінець заробіткам

Українських заробітчан масово витісняють білоруси: кінець заробіткам

Про різке збільшення кількості заробітчан у сусідній Польщі експерти наголошують вже давно, але тут справа в тому, що українці можуть залишитися без роботи.

Про це повідомляють українські ЗМІ із посиланням на Deutsche Welle.

Після обвалу курсу рубля білоруси стали швидко переорієнтуватися на більш стабільні валюти і заробітки,а тому масово потягнулися в Європу.

Цифри свідчать самі за себе: з 2015 по 2017 рік кількість робочих віз до Польщі, виданих білорусам, зросла одразу в 7 разів - до 35 тисяч. А число працевлаштованих за спрощеним порядком взагалі вражає.

Експерти наводять такі цифри: кількість білоруських заробітчан у Польщі зросла з 4 тисяч осіб в 2014 році до 58 тис. у 2017-му.

При цьому, конкуренція для українців ще й в тому, що трудові мігранти з Білорусії також працюють у будівельній галузі або на фермах.

Щоправда, білоруських жінок на заробітках поки небагато, однак, за останнім прогнозом представника Фонду ім. Стефана Баторія Кшиштофа Мрозеком, їх число буде поступово рости.

При цьому очікується збільшення кількості молоді, яка зараз отримує кваліфікацію, і може у перспективі залишитися в Польщі. Станом на сьогодні там вже вчиться 5 тисяч білоруських студентів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заробітчан на польському кордоні примушують виходити з автобусів та доводити своє легальне перебування в Польщі

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, українці, польща, заробітчани
В тему