5 Жовтня 2018
Новини

Росіяни мають намір продати виробника Моршинської

Росіяни мають намір продати виробника Моршинської

Структури Альфа-груп російських мільярдерів Михайла Фрідмана і Германа Хана ведуть переговори зі швейцарською Nestle про продаж їй IDS Borjomi International.

Як стверджує один зі співрозмовників, домовленість про угоду майже досягнута. Фрідман початково хотів продати IDS Borjomi саме Nestle, відзначає топ-менеджер одного з російських виробників напоїв. Але, за даними іншого джерела, в переговорах бере участь також Coca-Cola. Близьке до переговорів джерело підтвердило її інтерес до IDS Borjomi.

IDS Borjomi - один з найбільших виробників бутильованої води в Євразії. Управляє дев'ятьма заводами в Росії, в Україні і в Грузії.

Портфель брендів включає Borjomi, Святе джерело, Моршинську.

У 2017 році продажі компанії склали близько 1,5 млрд. Структури Альфа-груп придбали контрольний пакет IDS Borjomi в 2013 році у Salford Capital Partners Inc., близькою до Бориса Березовського і спадкоємців його бізнес-партнера Бадрі Патаркацишвілі.

Через фонд VDP вона керувала 87,34% IDS Borjomi.

За даними Forbes, структури Альфа-груп отримали 55,8% IDS Borjomi, у спадкоємців Патаркацишвілі залишилося 37,2%, решта - у міноритаріїв з Грузії і України.

Як зазначає видання, на момент угоди джерела Forbes оцінювали 100% IDS Borjomi приблизно в $ 500 млн, значить, 55,8% компанії могли коштувати близько $ 280 млн.

В Україні IDS Borjomi продає бутильовану воду під торговими марками AquaLife, Borjomi, Аква Няня, Миргородська, Моршинська, Трускавецька.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, моршинська
В тему