3 Жовтня 2018
Новини

Загиблий грабіжник, який з напарником напав на дім судді у Києві, - АТОшник

Загиблий грабіжник, який з напарником напав на дім судді у Києві, - АТОшник

Грабіжник, який підірвався на гранаті під час перестрілки із київськими копами минулої неділі, – колишній військовий, ветеран АТО і донедавна працівник охоронної фірми. 

Телевізійники дізналися дещо про чоловіка, який загинув під час стрілянини з поліцейськими в неділю, 30 вересня. Про це йдеться у вечірньому сюжеті ТСНу

Біля столичного моргу пізно ввечері середи, 3 жовтня, людно: тут слідчі, спецпризначенці та рідні чоловіка, який загинув у перестрілці із силовиками. Родичі відмовляються вірити, що загиблий брав участь у збройному пограбуванні родини судді. «З новин ми подивилися і просто в шоці», – каже вдова підозрюваного.

Нагадаємо, двоє грабіжників вдерлися до приватного будинку і один був смертельно поранений у перестрілці, яка зав’язалася між ними і копами. ТСН поспілкувалася з рідними загиблого.Усе сталося в ніч на понеділок. За офіційною версією слідства, двоє озброєних чоловіків вдерлися до приватного будинку на столичному Печерську, в якому проживають жінка-суддя, її чоловік-адвокат і їхня донька. Жінку з дитиною грабіжники замкнули у туалеті, а главу сімейства побили і прострелили йому обидві ноги. Забравши гроші і цінності, зловмисники кинулися тікати, та надворі їх уже піджидали патрульні, яких викликали сусіди. У ході перестрілки, яка почалася між злочинцями і поліцейськими, один правоохоронець дістав вогнепальне поранення. Один зі зловмисників утік, його ж подільник дорогою намагався кинути гранату, та натомість підірвався сам.

Керівник поліції Києва Андрій Крищенко коментує: «У нього мінно-вибухова травма, він був сильно посічений осколками, втрата крові».

З огляду на те, що документів при загиблому не виявилося, аби встановити його особу, посмертне фото поширили в Мережі. Так його і упізнали родичі із Житомирської області. На впізнання приїхали сестра та брат, цивільна дружина, яка не змогла зайти до трупарні. «Це не може бути він, – усе повторювала жінка. – Це не може бути, тому що це не та людина, яка може це зробити».

Із 35-річним Михайлом, розповідає Оксана, вони прожили 13 років. У минулому він був військовим розвідником. У 2014-му служив в АТО. Останнім часом працював у приватній охоронній фірмі. У неділю, коли сталося пограбування будинку судді на Печерську, михайло саме заступив на чергування. «Він сказав: я на роботі. І все», – розказує цивільна дружина. Жінку не бентежило, що чоловіка немає вдома по три доби: «Тому що він чергував три по три», – каже.

Другого нападника ще не піймали, але зачіпки правоохоронці уже мають.

Пограбування на Печерську

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, пограбування, резонанс, поліція
В тему

Останні матеріали