3 Жовтня 2018
Новини

117 мільйонів людей залишаться без води

117 мільйонів людей залишаться без води

Приблизно 117 мільйонів людей можуть зіткнутися з нестачею води, якщо глобальна температура збільшиться на 2 градуси за Цельсієм.

Стверджує нове дослідження phys.org.

Очікується, що світовий водний цикл, включаючи випаровування та опади, посилить глобальне потепління. Це може вплинути на розподіл прісної води та стримувати глобальне водопостачання, яке створює ризик для національної продовольчої безпеки, економічного процвітання та соціального добробуту.

В новому дослідженні, опублікованому в журналі «Американське геофізичне об'єднання» Geophysical Research Letters, дослідники вивчили, як світова прісноводна вода може змінюватися при підвищення температур на 1.5- 2 градуса за Цельсієм

Дослідники використовували нещодавно випущену модель, щоб визначити загальну оцінку наявності води нижче нормальних умов. Нова модель, що називається експериментами HAPPI, спеціально розроблена для диференціювання впливів між цілями потепління від 1,5 до 2 градусів за Цельсієм.

Обмеження глобального потепління на рівні 1,5 градуса за Цельсієм означає менш суттєве зниження рівня доступності води у порівнянні з нормальними умовами в більшості регіонів, включаючи Східну та Південну Азію, Східну і Західну Африку та Центральну Європу. Однак для деяких регіонів ця межа буде неефективною. Південно-Східна Азія, Північна Азія, Південна Африка, Південна Європа, Середземне море, Східна Канада, Гренландія, Ісландія, Аляска та північно-західна Канада зазнають погіршення якості води.

Збільшення ризику засухи відбувається через те, що ми не намагаємося максимально обмежувати викиди парникових газів, щоб підтримувати потепління на максимально низькій температурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доктор Смерть хоче, щоб його порізали на органи (фото)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, наука, дослідження, вода
В тему