2 Жовтня 2018
Новини

Таки є: МОЗ підтвердило сибірку у захворілого на Одещині колія худоби

Таки є: МОЗ підтвердило сибірку у захворілого на Одещині колія худоби

Спалах сибірської виразки в Одеській області – до лікарні з підозрою на хворобу, сама лише назва якої наводить жах, потрапило одразу п’ятеро осіб.

Згідно з останніми даними Центру громадського здоров’я МОЗ України щодо випадку сибірки, зафіксованого на Одещині, в одного із хворих підтвердився діагноз «сибірська виразка».

Про це повідомив очільник Центру Володимир Курпіта у «Фейсбуку». За даними генерального директора ЦГЗ МОЗУ, лабораторні дослідження, проведені референс-лабораторією Центру громадського здоров’я, підтвердили в одного пацієнта захворювання на сибірку. За даними керівника Центру, йдеться про шкірну форму, що лікується антибіотиками і не така небезпечна, як легенева. Крім того, підтверджено також, що тварина, у забої якої брали участь усі захворілі, була переносником: результат дослідження м’яса забитої тварини та ґрунту на подвір’ї, де її забивали, виявився позитивним.

«Вогнище локалізовано, небезпеки розповсюдження інфекції немає. Ситуація перебуває під контролем місцевої влади. Медики спостерігатимуть за станом здоров’я жителів села упродовж 15 днів: щоденно здійснюють обходи домівок для контролю стану здоров’я людей, які потенційно можуть заразитися збудником сибірки.Особам, які мали ризик зараження збудником сибірки, призначають термінову профілактику антибіотиками і за ними здійснюють медичне спостереження», – завірив Володимир Курпіта.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, одеса, хвороби
В тему