2 Жовтня 2018
Новини

У ГПУ нічого не чули про ГРУшника, який в розпал Майдану вивіз Януковича до Росії

У ГПУ нічого не чули про ГРУшника, який в розпал Майдану вивіз Януковича до Росії

У Генеральній прокуратурі України не змогли підтвердити інформацію, що затриманий британськими силовиками російський агент Анатолій Чепіга, підозрюваний в отруєнні родини Скрипалів, допомагав скинутому українському екс-гарантові Вікторові Януковичу в 2014 році утекти до Російської Федерації. Йдеться у сюжеті ТСН.

Напередодні про таке розповів російський журналіст Сергій Канєв, який проводить журналістське розслідування у співпраці із групою міжнародних розслідувачів Bellingcat.

За інформацією Канєва, Чепіга та очолюваний ним підрозділ спецпризначенців під час Євромайдану прибув до Межигір’я, де спакував усе майно (золоті батони) колишнього президента і, прихопивши самого Януковича, організував втечу Проффесора спершу до Криму, а потім на територію РФ.

Саме за послуги із охорони і безпечної доставки Януковича до Москви співробітник Головного  розвідувального управління РФ нібито і отримав із рук самого вождя Володимира Путіна зірку героя Росії. Пізніше у 2014-му підрозділ Чепіги засвітився на українсько-російському кордоні на Донбасі. А навесні  2018-го проколовся у Великій Британії: приїхав до Лондона із паспортом на ім’я Руслана Боширова і разом зі спільниками здійснив невдалу спробу отруїти свого колишнього колегу –«вибулого з гри» російського шпигуна Сергія Скрипаля. Та нервово-паралітична речовина «Новачок» подіяла не так, як того би хотілося російським агентам, а їх самих схопили британці.

Відео з камер спостереження резиденції «Межигір’я», на якому можна упізнати і Януковича, і Чепігу, – в сюжеті «Нового времени».

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, гпу, віктор янукович, руслан бошіров
В тему