30 Вересня 2018
Новини

До Землі летить астероїд, який може знищити пів планети

До Землі летить астероїд, який може знищити пів планети

У NASA повідомили, що до Землі зі швидкістю близько 60 тисяч кілометрів на годину наближається великий астероїд SP1.

Про це повідомляє видання Daily Express.

В матеріалі йдеться, що точні розміри астероїда насправді невідомі, але за попередніми даними можна припустити, що його довжина становить від 70 до 160 метрів, він може своїми масштабами перевершувати висоту Біг Бена або колеса огляду в Лондоні.

У NASA зазначили, що астероїд максимально наблизиться до Землі 3 жовтня. За розрахунками науковців, тоді він пролетить повз планету на відстані 5,87 млн кілометрів, що складає близько 15 відстаней від Землі до Місяця.

Зіткнення SP1 c Землею привело б до катастрофічних наслідків.

Астероїд був вперше помічений 19 вересня. NASA зарахувало його до навколоземних об'єктів.

До слова, вчені змогли точно визначити розміри астероїда, який може знищити нашу планету. Це вдалося зробити завдяки комп'ютерній моделі падіння небесних тіл на Землю.

Всього таким чином змоделювали падіння 50 тисяч астероїдів. Вчені взяли і найменші небесні тіла, а також справжніх гігантів. Виявилося, що знищити нашу планету може астероїд діаметром 140 метрів. При зіткненні з ним відразу ж утворюється потужна ударна хвиля або ж руйнівне цунамі.

Причому катаклізми загрожують Землі ще до зіткнення. Адже вибухають астероїди зазвичай в небі. Варто відзначити, що астероїди таких розмірів пролітають повз Землю всього один раз в 500 тисяч років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, наука, астероїд
В тему