27 Вересня 2018
Новини

Голова Волинської облради обіцяє «воювати» зі столичною владою за кожну копійку

Голова Волинської облради обіцяє «воювати» зі столичною владою за кожну копійку

Наразі Волинь має скудний бюджет у 30 мільйонів гривень. Тому область має «відвойовувати» кожну копійку з державного бюджету.

Про це 26 вересня розповів голова Волинської облради Ігор Палиця під час прямого ефіру на телеканалі «Аверс», коли відповідав на питання журналістів області.

«Мусимо воювати за кожну копійку, воювати за принципи відношення Києва до областей, воювати за те, щоб вони поважали місцеве самоврядування, щоб звертали на нас увагу не по кінцевому принципу: коли щось лишилося, тоді ми вам можливо перекинемо, і не дамо вам, бо ви не з Київської та Вінницької областей, себто, звідти, що ближче до душі і до тіла (нагадаємо, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман родом з Вінниці, - авт.).

Сьогодні ми маємо всього 30 мільйонів у бюджеті області і мусимо ділити ці копійки на мільйони проблем, які сьогодні існують в нас. Що стосується нашої Луцької влади, то в них уже дефіцит на вересень місяць для оплати зарплат вчителям і лікарям – 50 мільйонів. А це - захищені статті, це медична і освітня субвенції, які мають покриватися з державного бюджету. А державний бюджет перед Луцьком має заборгованість у 50 мільйонів гривень, а перед Вінницею, наприклад, нуль. Перед Волинською областю має заборгованість більше 100 мільйонів гривень за дотації і субсидії з оплати тепла ще з минулої зими, а перед Вінницькою областю – нуль. Два тижні тому був перерозподіл бюджету: зняли гроші з Луганської області, з Франківської, зі всієї країни зняли десь близько 400 мільйонів, з яких 260 «випадково» розприділили на Вінницьку область. Тому ми боремося і будемо боротися за своє», - зазначив Ігор Палиця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині - 95 шкіл досі без внутрішніх вбиралень

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, ігор палиця, бюджет
В тему