22 Вересня 2018
Новини

Міжнародна велогонка стартувала на Волині (фото)

Міжнародна велогонка стартувала на Волині (фото)

22 вересня біля головного корпусу СНУ імені Лесі Українки відбулось урочисте відкриття міжнародної велогонки.

Спортсмени із різних куточків України та закордону прибули до Луцька, аби взяти участь у велосипедній гонці на шосе серед ветеранів і широких верст населення.

Змагання, своєю чергою, триватимуть протягом двох днів у селі Звірів на шосе Н-22.

Назарук Наталія, директор комунального закладу «Спорт для всіх»  зазначила, що попередньо велогонка в Луцьку проходила й у минулі роки під назвою «Велотур Волині».

Назарук Наталія, директор комунального закладу «Спорт для всіх»  Луцьк

«Дана велогонка присвячується ветеранам велоспорту, тим видатним спортсменам, яких із нами вже немає. Це, зокрема, працівник комунального закладу «Спорт для всіх» Олег Хлопіцький. Вони розвивали велоспорт не тільки в Луцьку, а й у всій Україні. Зараз уже їхні учні продовжують цю справу», – зазначила Наталія Назарук.

В свою чергу директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Олексій Веремійчик відзначив, що змагання з велоспорту вже стали традиційними для Луцька.

Директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Олексій Веремійчик про велогонку

«Такі змагання щороку стають цікавішими, популярнішими та все більша кількість учасників долучається до них. Приємно, що ми можемо розпочати змагання в центральній частині нашого міста, аби продемонструвати, що велоспорт – це своєрідний рух як серед ветеранів, так і серед дітей та молоді», – сказав Олексій Веремійчик.

Міжнародна велогонка 2018 на волині

Також Наталія Назарук акцентувала, що цьогоріч до участі в змаганнях вперше було запрошено спортсменів із закордону, зокрема з Любліна, Грубешова (Польща) та Вітебська (Білорусь).

«У велогонці змагаються спортсмени різних вікових категорій. Є вихованці заслуженого тренера України Віктора Ковальова, які починають старт першими. Вони показують свій молодечий запал та готовність досягати вершин так, як Яна Беломоіна, котра є чемпіонкою Європи з маунтинбайку. Далі в нас ідуть категорії 30–39, 40–49, 50–59, 60+ і 70+. Наприклад, у нас є учасник, якому 76 років, і він, незважаючи на свій вік, дуже активно проводить дозвілля, займається велоспортом і їздить на різного виду змагання. Тож ми тішимося тому, що місто Луцьк має можливість за підтримки міської ради проводити такі заходи і популяризувати велоспорт на міжнародному рівні», – наголосила Наталія Назарук.

У Луцьку відбулась міжнародна велогонка 2018

Велогонка 2018 Луцьк

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, спорт, Фото
В тему

Останні матеріали