22 Вересня 2018
Новини

Знаменитий пивний фестиваль стартував у Мюнхені (фото, відео)

Знаменитий пивний фестиваль стартував у Мюнхені (фото, відео)

22 вересня 2018 року у Мюнхені стартував щорічний найбільший фестиваль поціновувачів справжнього пива Окторберфест ((Oktoberfest).

Грандіозна подія, яка збирає мільйони туристів з усього світу, триватиме аж до 7 жовтня. Знаменитий фестиваль проходить уже в 185-й раз.

Щороку в Мюнхен приїжджає близько 6 мільйонів чоловік, які встигають випити 7-7,5 мільйонів літрів пива. Літровий кухоль пива коштуватиме трохи більше € 10.

Октоберфест збирає 7 мільйонів відвідувачів фото 1

Октоберфест збирає 7 мільйонів відвідувачів фото 2

А почалося все з весілля Людвіга I і Терези Саксонської 12 жовтня 1810. На їх одруження біло запрошено дуже багато людей і всі вони святкували цю подію на великому лузі. Гуляння супроводжувалися кінними перегонами та безкоштовним пивом. І все веселилися так, що Людвіг наказав святкувати цей Октоберфест щороку.

Традиції зберігалися і до них додавалися все нові: каруселі, свято фермерів, жаровня курчат і т.д. З часом це свято перенесли на кінець вересня, тому що погодні умови в Мюнхені псуються в жовтні. Так як же святкують це величенний фест? Звичайно ж, найголовнішим на цьому святі є пиво.

Октоберфест 2018

Щороку Октоберфест розпочинається із вітального слова мера Мюнхена та випитого ним кухля пива. Розливати пиво почнуть, коли мер відкоркує першу бочку і прокричить «Відкрито».

Хоч фестиваль щодня починатиме свою роботу з 10 ранку, але відвідувачі часто приходять ще в 7 ранку чи навіть резервують столики за кілька місяців до фестивалю.

Відвідувачі заздалегідь бронюють місця на октоберфест

Традиції фестивалю.

Є сенс хоч раз в житті потрапити на церемонію відкриття, по ходу якої відбуваються дві головних події.

По-перше, ви можете почути справжні гарматні постріли, дванадцятий з яких символізує початок фестивалю.

По-друге, початок продажу пива дає церемонія вбивання крана в бочку. Цю процедуру проводить обер-бургомістр Мюнхена, причому рекорд по максимальній тривалості вбивання - 19 ударів.

Продажу пива на октоберфест починає церемонія вбивання крана в бочку.

Обер-бургомістр Мюнхена проводить церемонію відкриття бочки на октоберфест

 Що варто знати, перш ніж їхати на Октоберфест.

  • Крім пива, у пунктах роздрібної торгівлі продають: сидр, вино, шампанське, лікер, шнапс, горілку і багато інших алкогольних напоїв місцевого виробництва. Додатково працюють закусочні і повноцінні кухні, в яких продають різноманітні салати, кренделі, смажене м’ясо (курка, баранина, яловичина, свинина), рибу і багато іншого.
  • З особливих цікавинок Октоберфесту, то варто пам’ятати, що на "пивній" події немає відведених місць для куріння, адже з 2008 року куріння на території фестивалю заборонили з міркувань безпеки.
  • Також варто пам’ятати, що на фестивалі пиво подається тільки тим, хто сидить за столом і виключно кваліфікованим персоналом, допущеним до цього. Не скупіться на чайові, адже так офіціант допоможе зберегти вам столик за собою. 

Октоберфест найкращі пивовари Європи

Що не варто робити на пивному фестивалі

  • Танцювати на лавках можна, а от на столах – табу.
  • Знімати з себе одяг на фестивалі дозволяється, проте фотографувати оголених людей заборонено.
  • Також суворо заборонено красти пивні кухлі. Проте це не зупиняє відвідувачів – кухоль з Октоберфест є одним з улюблених трофеїв свята. 
  • А ще не рекомендуємо приставати до офіціанток. Фото не брешуть, на святі відвідувачів дійсно обслуговують колоритні красиві дівчата в традиційних нарядах. Ну, можливо, з деякими сучасними інтерпретаціями. Але, незважаючи на свою ажурність спідниці і біляві кучері, кожна з офіціанток цілком здатна постояти за себе. Більш того, швидше за все в результаті конфлікту адміністрація стане на бік юної особи. А вам буде винесено покарання.

На фестивалі Октоберфест не варто приставати до офіціанток

Цікаві факти фестивалю.

  • Щорічно Октоберфест відвідують близько 6 мільйонів відвідувачів, які випивають близько 6 мільйонів літрів пива і з'їдають 500 000 смажених курей.
  • На Октоберфесті працює 12 000 чоловік.
  • Свято пропонує 100 000 сидячих місць для відвідувачів.
  • Для постачання свята електроенергією використовуються 18 трансформаторів і 43 кілометри електрокабеля.
  • Обсяг продаваного пива в кухлі не повинен відрізнятися від 1 літра більш ніж на десяту частину. За дотриманням цього правила стежить спеціальне товариство «Verein gegen betrügerisches Einschenken».
  • Для відвідувачів відкриті 830 туалетів, обладнаних звичайними унітазами, і урінали, загальною довжиною 750 метрів.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали