21 Вересня 2018
Новини

На Волині винесли вирок маршрутнику, який, балакаючи по мобілці, убив пішохода

На Волині винесли вирок маршрутнику, який, балакаючи по мобілці, убив пішохода

Позиція прокурорів була принциповою: запроторити легковажного водія за ґратки.

За принципової позиції прокурорів, які підтримали публічне обвинувачення у кримінальному провадженні про порушення 47-річним водієм автобуса правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого, винуватець ДТП втрапив за ґрати. Інформує прес-служба прокуратури Волині.

Смертельна ДТП, призвідцем якої був маршрутник, сталася взимку поточного року. Надвечір 3 лютого підсудний за кермом пасажирського автобуса марки «Богдан А09202» рухався вулицею Шевченка в селі Липини Луцького району й, своєчасно не натиснувши на гальма, наїхав на пішохода, який переходив дорогу. Внаслідок зіткнення 64-річний потерпілий отримав травми, був госпіталізований та через кілька діб у лікарні помер.

Очевидці дали свідчення, що бачили, як під час руху автобуса шофер маршрутки розмовляв по мобільному телефону.

Своєї провини підсудний так і не визнав. Та слідчі зібрали докази, врахувавши які, суддя визнав чоловіка винним у кримінальному правопорушенні, передбаченому  ч. 2 ст. 286 КК України, та призначив йому покарання  у вигляді трьох із половиною років позбавлення волі із забороною  кермувати транспортними засобами впродовж трьох років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, дтп, прокуратура, Волинь
В тему

Останні матеріали