21 Вересня 2018
Новини

Подрузі Путіна Марін Ле Пен призначили психіатричну експертизу

Подрузі Путіна Марін Ле Пен призначили психіатричну експертизу

Лідер французької ультраправої партії «Національний фронт» Марін Ле Пен відмовилася проходити психіатричну експертизу, призначену їй французьким судом у зв'язку з поширенням пропагандистських відеороликів джихадистської організації «Ісламська держава», – повідомляє «korrespondent».

Рішення суду Ле Пен оприлюднила і прокоментувала у своєму мікроблозі Twitter у четвер, 20 вересня.

«Через засудження жахів ІГ твітами, правосуддя відправляє мене на психіатричну експертизу! Як далеко вони зайдуть?» – написала Ле Пен.

Також жінка зазначила, що цей режим дійсно починає лякати і назвала вимогу маячнею. З нею поводяться, як з педофілом або людиною, що страждає порушеннями психіки на сексуальному ґрунті, – поскаржилася Ле Пен.

За рішенням суду психіатрам належить з'ясувати, чи була політик осудна, коли в грудні 2015 року викладала в Twitter кадри жорстоких вбивств, скоєних бойовиками ІГ, а також перевірити, чи може її психічне здоров'я загрожувати громадському порядку і безпеці інших людей.

Проти правої популістки порушено справу за фактом розповсюдження зображень насильницького характеру, які можуть бути доступні неповнолітнім. Закони Франції карають розповсюджувачів подібних публікацій позбавленням волі на строк до трьох років та штрафом у розмірі 75 тисяч євро.

Марін Ле Пен мала парламентський імунітет, але нині її позбавили недоторканності. Пояснюючи свої дії, вона підкреслила, що після теракту у Парижі в листопаді 2015 року, що забрав життя 130 людей, хотіла «викрити жахи ІГ».

До слова,

Нагадаємо, публікації, що стали основою для кримінальної справи були зроблені в 2015 році. Тоді журналіст телеканалу BFM порівняв «Національний фронт» з терористичними угрупованнями на кшталт ІГ. Ле Пен вирішила відповісти відеозаписом,на якому зафіксували страту американського журналіста Джеймса Фоулі і йорданського льотчика. Фоулі. Журналіст був обезголовлений ісламістами, а льотчик – спалений живцем. Таким чином політик намагалася продемонструвати відмінність її партії від ІГ.

До слова, Марін Ле Пен має приятельські стосунки з главою Росії Володимиром Путіним. Так, виступаючи на конференції в Празі, вона сказала, що бажає Володимиру Путіну успіху на президентських виборах. Тоді її соратники з Чехії та Голландії від побажань утрималися.

«Ми, звичайно, бажаємо успіху Володимиру Путіну. Не можна виганяти Росію з міжнародної політики, не можна її ізолювати, так само, як не можна ізолювати, наприклад, Китай чи Індію», – сказала лідер Національного фронту Марін Ле Пен на конференції Руху за Європу націй – об'єднання кількох європейських партій, які виступають проти імміграції та Євросоюзу.

Марін Ле Пен регулярно висловлюється проти санкцій відносно Росії, введених за агресію проти України. Кремль і контрольована ним преса у відповідь підтримували Марін Ле Пен на початку цього року, перед виборами президента Франції – правда, виграти їй це не допомогло.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, франція, марін ле пен
В тему