21 Вересня 2018
Новини

«Націдили» соляри на 6 мільйонів: на Волині судитимуть ділків, які «врізались» в нафтопровід

«Націдили» соляри на 6 мільйонів: на Волині судитимуть ділків, які «врізались» в нафтопровід

Волинські детективи завершили досудове розслідування кримінального провадження за фактом крадіжки нафтопродуктів. Інформує Сектор комунікації поліції Волинської області.

Слідчі Головного управління Нацполіції у Волинській області завершили досудове розслідування кримінального провадження щодо організованої злочинної групи із шести осіб, яка викрадала нафту з нафтопроводу «Дружба». Встановлено, що зловмисники своєю злочинною діяльністю завдали державі збитків на понад 6 млн грн. Членам угруповання оголосили про підозру одразу за декількома статтями Кримінального кодексу України: «Крадіжка», «Пошкодження об’єктів магістральних нафто-, газо- та нафтопродуктопроводів», «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Матеріали кримінального провадження та обвинувальний акт направлено до суду.

Нагадаємо, в березні поточного року волинські слідчі спільно зі співробітниками обласного управління захисту економіки під процесуальним керівництвом прокуратури області провели 42 санкціоновані обшуки та заходи із затриманню зловмисників. Правопорушників спіймали під час крадіжки нафтопродуктів із системи магістральних нафтопроводів «Дружба». Зловмисники здійснили несанкціоноване втручання, так звану «врізку», в магістральний нафтопровід та незаконно викачували з труби соляру. Щоб приховати свій злочин, викрадачі проклали власний трубопровід завдовжки 6 км (!) та вивели його на територію приватної садиби. Звідки в подальшому мали намір «цідити» пальне. 

За результатами обшуків правоохоронці вилучили  60 тисяч літрів викраденого дизпалива, п’ять тисяч доларів США, дві тисячі євро та понад 20 тисяч гривень. Окрім того, зброю, спецтехніку та обладнання, які використовувались у злочинній діяльності.

Ось як виглядали «трофеї», вилучені силовиками в ході проведення обшуків.

Нафтоділки Волинь

Санкціоновані обшуки

Вилучена техніка

Качали нафтопродукти

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, поліція, кримінал, Волинь
В тему